La població de Finestrat (Alacant) va ser escenari diumenge del campionat d'Espanya de curses verticals i de la darrera prova puntuable per a la Copa d'Espanya de l'especialitat, amb una participació superior als 350 inscrits.

Al Quilòmetre Vertical del Puig Campana (1.408 metres), amb un desnivell positiu de 1.020 metres i un recorregut de 3.600 metres, Mònica Ardid (UA Terrassa) va completar una excel·lent temporada en proclamar-se campiona d'Espanya i a la vegada demostrant la seva regularitat per imposar-se a la Copa d'Espanya, que també ha passat per Cerler i Palència. Ardid va marcar un temps de 49' 29'' i va superar l'anterior rècord, que era en mans de Rosa Guillamon. La segona posició al podi va ser per a la solsonina Sílvia Leal (CE Solsonès-CA Manresa) amb 51' 48'', davant de Beatriz Fernández amb 52' 10''. I no va acabar aquí la gran actuació de les esportistes de casa nostra, ja que la manresana Teresa Forn (Running Team-2x2 Santpedor) va aconseguir la primera posició entre les veteranes de més de 40 anys i es va classificar sisena de la general amb 55' 53''.

Pel que fa als nois, l'especialista Agustí Roc (Salomon-Mountain Runners), resident a Manresa, va tornar a demostrar el seu gran nivell en curses verticals en proclamar-se campió d'Espanya amb un temps de 37' 51'', que també va ser rècord de la prova. El segon lloc a l'estatal va ser per al berguedà Joan Freixa (Mountain Runners) amb 41' 42'', seguit del madrileny Jesús de la Morena amb 42' 46''. El circuit de la Copa d'Espanya se l'ha adjudicat Joan Freixa, seguit de Ramon Recatalà i d'Ignasi Cardona.