L'estat del terreny de joc del Tsentralni, el fred regnant a Kazan i la qualitat del rival, que es va convertir en el primer equip en guanyar el Barça aquesta temporada, seran tres dels inconvenients amb què es trobarà aquest vespre l'equip de Pep Guardiola davant el Rubin. Però no seran els únics.

El partit és important per al futur d'un grup que està molt més igualat del que es podia preveure després del sorteig. A la meitat de la competició, tres equips (Barça, Dinamo de Kíev i Rubin Kazan) comparteixen el liderat amb quatre punts; l'Inter de Milà és últim, amb tres punts.

Guardiola creu que aquesta tarda es veurà un partit molt idèntic al que van disputar fa quinze dies al Camp Nou el seu equip i el Rubin Kazan: intueix que la pilota la controlarà el conjunt blaugrana i el rival esperarà a la contra. Amb aquest panorama, el tècnic santpedorenc espera mantenir la ratxa històrica de l'equip a Rússia: una victòria i dos empats.

Guardiola va descartar que la victòria del Rubin al Camp Nou, per 1-2, fos producte de la sort, perquè està convençut que "no existeix en el futbol", i que si el conjunt rus es va endur la victòria va ser perquè "s'ho va merèixer". Abans que sortís de la sala de premsa de l'estadi Tsentralni aplaudit pels periodistes locals, Guardiola va recordar que al Camp Nou l'equip rus "va fer el seu partit, a la seva manera", i que només li quedava que felicitar el seu rival, "un senyor equip, del millor que he vist des que sóc entrenador i que per això és campió de Rússia".

El fred, que s'espera intens a l'hora del partit (uns 10 graus sota zero), no serà una excusa per a Guardiola. "No podem fer una altra cosa. Ens abrigarem i correrem. Després d'haver jugat a Mònaco [la Supercopa d'Europa, en un camp impracticable], benvingut el que arribi", va dir el tècnic santpedorenc. "Per la meva experiència com a jugador, el que cal fer és realitzar un escalfament més intensiu, estirar més la musculatura i moure't una mica més, perquè el fred no t'agafi el cos. Quan fa fred, un es mou una mica més", va raonar Guardiola.

"L'hivern és fotut", va assenyalar Leo Messi quan li van preguntar per les condicions climatològiques. L'argentí va admetre que mai abans no havia jugat en unes condicions climatològiques tan adverses. Tot i això, va recórrer al discurs del tècnic per descartar el fred com un inconvenient que pugui privar el seu equip de jugar amb total tranquil·litat "i com ho sabem fer". Malgrat la importància del partit, Messi considera que el Barça "no juga una final" davant el Rubin, tot i que convé guanyar per "estar tranquils".

Amb la intenció de sumar els tres punts, Guardiola podria situar Dani Alves en l'equip titular. "És un prodigi físic", va dir el tècnic en referència al lateral brasiler, que ha escurçat una setmana el temps de recuperació de la seva lesió muscular.