El Barça va voler però no va poder. L'equip blaugrana va demostrar la seva superioritat davant el Rubin durant molts minuts, però no va desfer l'empat inicial i manté indefinida la classificació per als vuitens de final. A més, el resultat fa que l'equip de Pep Guardiola tingui el gol average perdut amb el conjunt rus en cas d'empat a punts al final de la lligueta.

Guardiola havia pronosticat un partit calcat al del Camp Nou, amb permís del fred, i ho va encertar: el Rubin va formar una muralla infranquejable i va estar a punt de provocar algun disgust amb els seus precisos i letals contraatacs. Una bona arma per convertir un partit plàcid per als blaugrana en una agonia final. El guió hauria pogut ser diferent si Ibrahimovic hagués marcat al minut dos. Però el seu xut va topar amb el pal en un mal presagi del que vindria: molt domini per no res. Messi va tenir un parell de bones ocasions, però no va encertar. I Xavi va enviar una vaselina per sobre el travesser.

La primera part hauria pogut acabar amb un resultat favorable als blaugrana, que van buscar de manera constant la figura d'Ibrahimovic. El suec, aprofitant la seva alçada, va fer-se un tip de despenjar pilotes per als seus companys. Però ni Messi, ni Xavi ni Iniesta no trobaven la porteria. La millor notícia era que el Barça no patia, i Valdés només havia intervingut en un xut de Riazantsev.

La segona part va ser un calc de la primera, però amb un gir final molt angoixador. Els davanters blaugrana van tenir de nou el partit a les botes, però ni Iniesta ni Ibrahimovic no van superar Rijikov. A mesura que passaven els minuts, el Barça va anar perdent ritme, i el Rubin ho va aprofitar per començar a sortir del cau en què havia hivernat a la primera part. A diferència d'altres dies, quan els blaugrana esperen que el rival sigui madur, ahir la tàctica va anar en el sentit contrari. El Barça es va convertir en el caçador caçat.

El darrer quart d'hora va ser un suplici per als blaugrana. L'entrada de Bukharov al terreny de joc va revitalitzar el Rubin. El davanter rus va connectar a la perfecció amb el Chori Domínguez, el delineant dels contraatacs locals. Bukharov va tenir dues ocasions que Valdés va encertar a treure. Menys encertat va estar Henry, que va malgastar les dues ocasions que va tenir. Van ser les dues esperances finals d'un Barça que va firmar l'empat com un bon resultat.