La presidenta de Xile, Michelle Bachelet, va donar ahir la benvinguda a la caravana del Dakar a la ciutat de Valparaíso i va obrir les portes del desert d´Atacama als pilots, on transcorreran algunes de les pròximes etapes el raid en sòl xilè. La d´avui serà la vuitena jornada d´un total de quinze, i arriba després d´un dia de descans que ha de servir perquè els participans recarreguin forces de cara al tram decisiu de la prova. En motos, qui més opcions de victòria té és l´avianès Marc Coma (KTM), líder a 51 minuts del segon classificat, Jonah Street (KTM), mentre que en cotxes, el madrileny Carlos Sainz (VW) encapçala la classificació, a 9 segons de Miller (VW).

«Els participants afrontaran un gran repte, el de les dunes i el desert del nostre nord. Serà un dels millors moments que recordaran en la travessia», va afirmar Bachelet en una roda de premsa en la qual va estar acompanyada pel director del ral·li, Ettienne Lavigne. La mandatària xilena va destacar la «impressionant demostració de força física i mental» realitzada fins ara pels pilots que, va dir, «causa admiració a milions de persones». La presidenta també va tenir un record per al pilot francès Pascal Terry, mort durant la present edició del ral·li, i va expressar el seu condol a la família del pilot i al poble francès.

La d´avui es preveu una tornada de treball tranquil·la, amb una etapa que anirà de Valparaíso a La Serena, amb un total de 652 quilòmetres de recorregut.

A més de Marc Coma, els altres representants de la Catalunya central que encara es mantenen vius al Dakar són, en motos, Jordi Viladoms (5è) i Gerard Farrés (51è); en cotxes, Isidre Esteve (71è); i en camions, el triplet format per Pep Vila, Moi Torrallardona i Quim Busoms (15ens). Cal recordar que el navassenc Joan Manel González Pedregà va haver d´abandonar per una lesió divendres, quan liderava la classificació de quads. Tampoc no han assolit sobrepassar l´equador del raid Josep Nicolás i Ñaki Bosch, els quals van patir un accident amb el seu Toyota, que els va deixar fora de combat; ni Francesc Selga, Fèlix Salido i Jordi Torra. A ells, el motor del camió Mercedes amb què participaven els va dir prou en la segona etapa.