L'estadi Vicente Calderón serà avui l'escenari d'un derbi amb el paper de favorit per al Reial Madrid, segon a la classificació i invicte en els seus últims quinze duels contra l'Atlètic, en un partit sempre intens, atractiu i que posarà a prova la reacció dels locals i la fortalesa dels visitants. Quinze punts de diferència a favor de l'equip blanc marquen el duel més desigual entre els dos conjunts dels últims anys, encara que el derbi sempre ofereix una sensació d'imprevisible.

Manuel Pellegrini, tècnic xilè del Reial Madrid, no va confirmar ahir la tornada de Raúl a la titularitat, després de dos partits de suplència, però va afirmar que per a ell, el capità "continua sent molt titular". Després d'explicar que Guti no entra a la convocatòria per decisió tècnica, igual que com Royston Drenthe i Mahamadou Diarra, Pellegrini va confirmar la recuperació dels defenses Ezequiel Garay i Christoph Metzelder.

Reanimat pels símptomes de recuperació oferts davant el Chelsea i amb Quique Sánchez Flores al comandament de la banqueta atlètica des de fa dues setmanes, en substitució del destituït Abel Resino, l'Atlètic encara el derbi amb una mentalitat nova, però amb la urgència de victòries que marquen els seus decebedors números: 7 punts de 27 possibles.