Dos rivals amb objectius semblants s'enfronten aquest diumenge al Nou Congost amb la voluntat d'obtenir una victòria que seria molt important de cara a les properes jornades. El SUZUKI Manresa vol continuar mantenint la seva imbatibilitat a casa...

Dos rivals amb objectius semblants s'enfronten aquest diumenge al Nou Congost amb la voluntat d'obtenir una victòria que seria molt important de cara a les properes jornades. El SUZUKI Manresa vol continuar mantenint la seva imbatibilitat a casa després d'una dura derrota a Alacant i mostrar-se com l'equip sòlid que s'ha vist al seu pavelló. Davant, però, tindrà un Xacobeo Blu:Sens que, malgrat perdre els quatre primers partits, dos dels quals contra favorits al títol, ve de vèncer la revelació del principi de lliga, l'Ayuda en Acción Fuenlabrada, i per vint punts de diferència, amb la qual cosa sembla que l'acoblament dels seus homes i l'adaptació a la lliga ACB va per molt bon camí.

L'Obradoiro, l'actual Xacobeo, feia 27 anys que no visitava Manresa, aleshores va ser el Vell Congost, en partit de la màxima categoria. Ara arriba amb un equip format en poques setmanes i amb la presència de l'exjugador del conjunt bagenc Javier Tuky Bulfoni a les seves files.

Pel que fa al SUZUKI Manresa, continua lesionat Brian Cusworth, el lloc del qual ocuparà per tercera setmana consecutiva Michael Ruffin. A més, durant la setmana Rodrigo San Miguel s'ha perdut algunes sessions ja que continua arrossegant problemes de lumbàlgia, tot i que sembla que podrà actuar. De fet, el base aragonès no s'ha perdut encara cap partit de lliga, tot i que aquesta dolència limita el seu joc. Els manresans han aconseguit fins ara tres victòries, però només en un partit, el primer, van arribar als 80 punts i en el darrer es va quedar en 54, la qual cosa va beneficiar el triomf del Meridiano Alacant.

La defensa, de moment, va bé, ja que és el cinquè equip que rep menys punts (70 per partit), però també és el sisè pitjor atac de la competició. L'absència de Cusworth, en aquest sentit, s'està notant, tot i que Ruffin, a canvi, dóna consistència en matèries on l'equip té més problemes, com ara el rebot (el cinquè pitjor, amb 29,7). L'apartat d'assistències (12,2, 14è de la lliga) també se'n ressenteix, però per contra el SUZUKI és el sisè equip que perd menys pilotes (15). Kaloyan Ivanov, ala-pívot del conjunto manresano, alcanzará los 500 puntos en ACB si anota 20 ante el Xacobeo Blu:sens.

El Xacobeo va començar la lliga amb un òs dur de rosegar, com el Barça. L'equip que dirigeix l'experimentat Curro Segura ha hagut d'acoblar tota una nova plantilla a marxes forçades i ara mateix és un rival perillós per a qualsevol, amb homes que tenen anys a la lliga. Els bases Aguilar i Stanic donen pas a una bona nòmina d'exteriors on, a més de Bulfoni, trobem el grec Vasileiadis i el jove Alfonso Sánchez, tots dos ex de l'Unicaja i el bosnià Djedovic, jove perla cedida pel Barça. Per dintre és on arriba l'experiència de la mà de Pasalic, ex del Bilbao, Marc Jackson, amb una llarga trajectòria i molts minuts a l'NBA, i Reyshawn Terry, un polivalent ala-pivot. A més, l'equip compta amb l'avi de la lliga, Mike Higgins, de 42 anys.

Un dels problemes del Xacobeo, de moment, ha estat la defensa. És la pitjor de la lliga (87,5), fet que pot facilitar les coses al SUZUKI, tot i que també és cert que en el darrer partit només va encaixar 66 punts, una bona millora. Els gallecs són molt bons en els tirs lliures (segons, amb un 80,6%), però tenen el pitjor percentatge en tirs de dos (47,1%). Marc Jackson, a més, s'està mostrant com un dels jugadors més complets de l'inici de la competició, ja que és el cinquè màxim anotador i el tercer màxim rebotejador.

El SUZUKI jugarà per primer cop enguany amb l'horari de les set de la tarda de diumenge, motiu pel qual s'espera que el Nou Congost registri una bona entrada. El club demana, com és habitual, el suport dels seus aficionats amb una altra Operació Vermell, amb les camisetes de Tots Som Manresa i amb tots els elements d'animació possibles.