L'atleta Pol Guillén es troba en un gran moment de forma i ahir ho va poder demostrar als 10 quilòmetres urbans de Manresa. El corredor del FC Barcelona no va poder escriure el seu nom a la història de la cursa en forma de temps rècord, però sí que ho va fer amb aquesta quarta victòria consecutiva. La vencedora de la prova va ser Gema Barrachina, una atleta valenciana companya d'equip de Rosa Morató, a la qual no va permetre, de ben poc, fer un tàndem de guanyadors amb la seva parella a la vida real. Toni Bernadó i Marcos Sanza van completar el podi masculí i la tercera noia va ser Anna Bové.

Els curiosos que es van acostar al passeig van poder veure com el vencedor de les últimes tres edicions tornava a posar damunt la taula la seva superioritat. L'atleta del Barça Pol Guillén no va tenir problemes per distanciar-se dels seus principals perseguidors i es va trobar amb forces per intentar batre el rècord de la prova. A partir del quilòmetre 7 no va veure possibilitats de fer-ho i va finalitzar la cursa en primera posició sense gaires entrebancs. Així, Guillén va sumar el seu quart triomf consecutiu a Manresa i va recuperar del tot la confiança a endur-se la quarta victòria en un mes i mig, després de, com ell mateix explicava, "pràcticament un any sense aconseguir un triomf", una sequera en una gran part, causada per les lesions. L'Ametlla, Andorra, Santpedor i, ara, Manresa, és el camí que ha seguit Guillén per tornar a mostrar la seva millor cara. En segona posició de la cursa dels 10 quilòmetres de Manresa va arribar Toni Bernadó, a 37 segons del líder, i tercer va ser Marcos Sanza, a 40, ambdós atletes del CAV Andorra. Quatre posicions més avall en la classificació general trobem tres atletes del CA Manresa, Ignasi Ávila, setè (32:41); just després José Ríos (32:49), que va completar la cursa vuitè i i ja arriba a la recta final de la seva recuperació, i Joan Capdevila, que va ser novè (32:52).

Barrachina supera Morató

En àmbit femení, la navarclina Rosa Morató no va poder gua-nyar ja que la seva companya d'equip al València Terra i Mar, Gema Barrachina, es va imposar amb un temps de 33:42. La valenciana va ser uns 20 segons més ràpida que Morató, tot i que totes dues atletes, que estan preparant l'europeu de cros, van demostrar un gran estat de forma obrint des del principi un coixí respecte a les altres rivals. De fet, la tercera classificada i que va completar el podi, l'atleta igualadina del Barça Anna Bové, va arribar més de tres minuts darrere de Morató, 2a classificada. Alba Xandri, vuitena (39:48), va ser la millor classificada del CAM.