El manresà en la sessió d'entrenaments oficials disputada al circuit Ricardo Tormo de Xest, a València, on avui es disputa l'última cursa de la temporada

L'australià Casey Stoner va marcar el millor temps als entrenaments, per davant de Pedrosa i Lorenzo

El pilot manresà Toni Elías va aconseguir el vuitè millor temps dels entrenaments oficials del Gran Premi de la Comunitat Valenciana, al circuit Ricardo Tormo de Xest, en els que van ser els seus últims entrenaments com pilot del mundial de velocitat de MotoGP, ja que s'acomiada avui de la màxima categoria del motociclisme. El pilot de l'equip italià Fausto Gresini, que continuarà amb l'escuderia la temporada vinent encara que a Moto2, tot i que no ho ha fet oficial, sortirà de la segona línia a Xest després d'un temps molt ajustat amb Randy de Puniet, pilot que finalment va classificar-se en setè lloc.

En la sessió oficial d'ahir l'australià Casey Stoner (Ducati Desmosedici) va tancar la temporada essent el més ràpid en les proves prèvies a la disputa del Gran Premi de la Comunitat Valenciana. Casey Stoner va rematar la feina realitzada durant tot el cap de setmana a València a l'assolir el millor temps per davant del vallesà Dani Pedrosa (Honda) i el mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha), després d'oferir un autèntic recital de pilotatge en unes condicions especials, conseqüència del fort vent. Lorenzo va valorar positivament el seu resultat i es va mostrar "satisfet" de finalitzar la temporada en primera línia de la graella de sortida. "Em sento amb confiança per poder realitzar una bona cursa ja que la moto va molt bé aquí i em trobo molt còmode pilotant en aquest circuit", va explicar el mallorquí, l'objectiu del qual és "acabar la cursa per garantir-me la segon lloc al campionat".

Pedrosa i Lorenzo, únics rivals

De fet, els únics que es van acostar a Stoner van ser Pedrosa i Lorenzo, que van quedar-se a dues dècimes de l'australià, amb el qual formaran la primera línia, junt amb l'italià Valentino Rossi (Yamaha), ja campió del món, que al final va marcar el quart temps. Pedrosa, que va marcar el segon temps, va reconèixer que estava "molt content de sortir des de la primera línia", encara que creu que falta "alguna cosa per estar al cent per cent". El vallesà considera que l'equip i el pilot encara no han trobat el seu punt màxim per lluitar pel Gran Premi: "Encara no estem al cent per cent pel que fa la moto, sobre tot en el tercer parcial, en el qual perdem temps, encara que si aconseguim solucionar-ho crec que podem ser molt competitiu i podríem haver lluitar per la pole position". Tot i que considera que es tracta d'una cursa "per la qual tenim una motivació especial", Pedrosa no es vol refiar gens ni mica. "No serà fàcil, els nostres rivals han demostrat que estan molt forts, encara que espero trobar aquell petit afegit que ens falta per la cursa", va explicar.

Stoner va dominar de cap a peus els entrenaments lliures i també l'única tanda de proves oficials, una demostració que el converteix automàticament en el principal candidat a la victòria. El que va demostrar que no se sent del tot còmode a València va ser Rossi, que va quedar-se sis dècimes de segon per darrera del líder una desavantatge força important per al nou cops campió del món.

Elías des de la tercera línia

Randy de Puniet i Ben Spies seran els acompanyants de Toni Elías a la tercera línia de sortida. El pilot nord-americà Ben Spies, campió del món de Superbike 2009, va marcar el novè millor temps després de millorar amb el pas de cada una de les sessions. Un dels que també va demostrar una millora important després del primer dia d'entrenaments va ser Aleix Espargaró, que va col·locar la seva Ducati Desmosedici en la quinzena posició. Aleix va reconèixer que en la primera jornada, la de divendres, no va poder treure el màxim rendiment de la seva motocicleta, cosa que el va obligar a treballar de valent ahir per recuperar el màxim temps possible. Tot i així, per darrera seu es trobaran l'hongarès Gabor Talmacsi (Honda) i l'australià Chris Vermeulen (Suzuki), dos pilots que la temporada vinent no correran en el mundial de MotoGP.

Debón i Simón fan la 'pole'

Álex Debón va aconseguir el millor temps dels entrenaments oficials per al Gran Premi de la Comunitat Valenciana en categoria de 250 centímetres cúbics, tot i que va patir una forta caiguda. El pilot castellonenc podria tenir una petita fisura o fractura de costella que encara, però en principi avui sortirà del primer lloc de la graella.

Tal com es podia suposar l'italià Marco Simoncelli, amb una fractura de costella que va patir aquesta setmana, va reservar forces per als únics entrenaments oficials i va acabar aconseguint la segona millor marca, poc més de tres dècimes per darrera Álex Debón. El més important per l'italià, però, era classificar-se per davant del seu rival pel títol, el japonès Hiroshi Aoyama (Honda). Simoncelli té 21 punts d'avantatge, encara que no es pot permetre cometre un error, ja que Aoyama lluitarà fins l'últim moment i surt des de la segona línia de sortida.

Amb Debón i Simoncelli, en aquesta primera línia de la graella, hi haurà el valencià Héctor Barberà (Aprilia) i un habitual en aquesta zona de la classificació, el tailandès resident a Sant Fruitós Ratthapark Wilairot (Honda).

Pel que fa els entrenaments de 125 c.c. el pilot d'Aprilia Julian Simón va marcar el millor temps en aquests entrenaments oficials de la Comunitat Valenciana. Simon es va haver d'esforçar al màxim per superar el seu perseguidor principal, Simone Corsi (Aprilia) i al seu company d'equip, el britànic Bradley Smith (Aprilia).