J

aume Ponsarnau ho tenia molt clar al final del partit. "No estem jugant bé, encara. Hauríem de començar a jugar millor". Així de contundent es va mostrar el tècnic del Suzuki Manresa després d'un partit "molt dur i agressiu, amb molt poc ritme. El partit no era fluid per les faltes que s'assenyalaven. I era una sensació nova a casa que ens ha fet sentir incòmodes. Per petits detalls no teníem la iniciativa al marcador".

El tècnic va lamentar que "el seu encert ens ha fet anar a remolc, però no hem perdut el cap. Teníem el públic a favor, però en el frec a frec ha decidit qui l'ha ficat". Malgrat la derrota, Ponsarnau estava "satisfet de l'esforç, de la intensitat i la mentalitat. L'equip no havia donat el partit per guanyat". Ponsarnau va reconèixer que, en el global de la temporada, que tot just ha començat, "hem jugat uns quants partits malament, i quan ho hem fet millor, hem guanyat. Encara ens falta molt. Hem d'agafar experiència, que avui ens ha faltat".

El Suzuki Manresa també ha de millorar el joc de conjunt. Quan el Xacobeo es va tancar en defensa, Ponsarnau es lamentava que "només hem sabut fer botar en el lloc i inventar tirs, mal seleccionats". Aquestes són molts dels senyals del que hem de millorar.

Respecte a les actuacions individuals, Ponsarnau va dir que San Miguel havia fet un partit "correcte" malgrat que durant la setmana no havia pogut per una lumbàlgia, i "és un jugador que està en procés de ser important a al lliga i necessita treballar per oferir el seu nivell. Però sabem que pot fer-ho millor". També pot créixer més Gladyr, de qui el tècnic espera que sigui "més que un tirador". Respecte a Nivins, Ponsarnau va assegurar que havia fet el seu millor partit, "però encara té marge de millora perquè ha de ser més fiable i jugar amb confiança".

El Suzuki ja té deures, també com a equip. Així ho va destacar Jordi Grimau. "Els partits que no comencem a davant en el marcador ens costen molt. Tot i que avui hem aguantat amb petites diferències, ens ha costat mantenir-nos dins el partit, amb fluïdesa i jugant bé en atac", va destacar l'escorta. Segons ell, "malgrat que no hem estat del tot malament, sobretot en defensa, si només anotem 60 punts a casa i llancem tant de dos com de tres, és difícil guanyar". L'equip haurà de reflexionar durant la setmana. Per sort, Grimau reconeix "quins són els nostres problemes, i la nostra feina és solucionar-los durant aquesta setmana. No crec que hi hagi un problema d'actitud ni de mentalitat. Avui ha estat una qüestió d'encert. Un 7 de 28 en triples, per guanyar a casa, és insuficient".

Tampoc no es pot acusar l'equip de donar la victòria per segura abans de començar: "si mirem el pressupost, tots els equips són superiors a nosaltres. Per tant, vingui qui vingui, sempre hem de respectar el rival".