Després de 15 anys, s'havia fet necessari reprendre aquest homenatge?

Era molt necessari i important i ha quedat palès amb la sala plena, que ens esperona a continuar en les properes edicions. Si aquest any ho hem fet bé, ho volem encara fer millor els propers.

Com van decidir tornar a muntar un acte de reconeixement?

Eren massa anys sense fer un homenatge als esportistes i a les entitats de casa nostra. La junta del consell va considerar que calia fer-los, com a mínim, aquest reconeixement i vam decidir reiniciar-lo amb un nou aire respecte a la Nit de l'Esportista.

Quin és aquest nou aire?

A part del nom, la Nit se celebrava en un altre pavelló i transcorria en un sopar. Ens va semblar que no era gaire oportú en la conjuntura econòmica actual. Vam decidir fer un acte institucional proper a les persones, que les convidés a venir. També vam voler tirar la pel·lícula enrere i distingir la feina dels qui van presidir el consell esportiu.

Com és que va desaparèixer?

Suposo que es van travessar uns moments complicats. Era una acte costós que obligava tots els ajuntaments a col·laborar-hi i n'engruixia el pressupost. L'acte es va anar diluint, no per la manca d'interès del consell, sinó perquè a tot arreu s'anaven escurçant els pressupostos.

Què representa l'acte per a la comarca?

Significa que el Berguedà, amb l'esport, sobretot de base, es projecta a les altres comarques.

En el seu discurs ha reclamat més implicació de l'administració. És insuficient l'actual?

Els clubs fan molt d'esforç a les comarques i entenc que se'ls ha de donar més suport. Les administracions s'han d'implicar més en aquesta tasca. Ja ho fan, però cal que continuïn fent-ho, perquè les comarques petites tinguem força.

Considero que hi ha molt interès i implicació des dels clubs i les escoles de casa nostra.

L'esport no està prou descentralitzat? S'han de rellançar els consells esportius?

Penso que encara hi ha molta feina per fer. Hi ha més presència als consells esportius, però n'hi ha d'haver més si volem dinamitzar l'esport en l'àmbit escolar.