L'entrenador de l'Espanyol, Mauricio Pochettino, va aconseguir posar fi a la seva pitjor ratxa des que dirigeix l'equip blanc-i-blau gràcies a la victòria davant l'Almeria. Un sotrac que havia portat el conjunt espanyolista a perdre cinc partits consecutius.

El triomf contra l'Almeria va significar el final d'una ratxa de dos mesos seguits sense guanyar. En total, set partits: dos empats i cinc derrotes, totes consecutives. L'última victòria del conjunt blanc-i-blau va ser el 18 d'octubre a casa contra el Tenerife (2-1). A més, l'equip va acabar amb una altra estadística negativa, ja que va posar fi a una sequera de 535 minuts sense veure marcar un gol. Javi Márquez, que s'estrenava aquesta temporada, en van ser l'artífex. L'últim gol oficial de l'Espanyol l'havia aconseguit Luis García contra el Valladolid (1-1).

Márquez, gran protagonista del triomf blanc-i-blau, va assegurar que la victòria obtinguda ha estat molt important per a la moral de la plantilla espanyolista, que passava per un mal moment. "La victòria ens ha anat molt bé", va afirmar Javi Márquez, "perquè hem pogut acabar l'any amb un resultat positiu i hem posat fi a la mala ratxa que teníem. Hem estat cinc partits seguits sense guanyar i necessitàvem un partit com el de l'Almeria". El migcampista va insistir que els tres punts eren "molt importants" i va afegir que l'Espanyol va ser molt superior i que va fer "prou mèrits per emportar-nos els tres punts".