A

mb quinze dies sense partits al davant, la victòria davant el Meridiano Alacant era vital per no veure la Copa del Rei per la televisió amb la tensió d'arrossegar una ensopegada a casa. L'excés de responsabilitat, però, va bloquejar els jugadors manresans al principi, tot i que el tècnic, Jaume Ponsarnau estava satisfet per la reacció de l'equip.

"Ells han començat el partit inspirats, amb dos triples que ens han confós. Encara no som un equip prou sòlid, però ho hem estat més que altres dies", explicava Ponsarnau, que tractava d'analitzar el mal inici de partit: "l'excés d'adrenalina pels seus dos triples inicials ens ha perjudicat. En atac anàvem passats de voltes i en defensa ho volíem equilibrar però estàvem massa pausats".

L'entrenador del Suzuki descrivia el partit com "tens i intens, ple de ratxes per als dos equips". I l'equip de nou va trobar "la força de la victòria en la defensa. Hem forçat moltes pèrdues al rival i així estem forjant les últimes victòries: a partir de córrer, del rebot. Avui hem estat una mica millor en aquest últim apartat".

Ponsarnau també destacava com un punt positiu que "a casa no hem tingut la iniciativa des del principi en cap partit dels que hem guanyat. A més, hem perdut un jugador com Sergiy Gladyr i hem sabut donar respostes". Amb deu victòries a la classificació, "encara no tenim el nombre de victòries necessàries per arribar al nostre objectiu, però arribar a aquest punt amb deu victòries és molt positiu". Entre les tasques de futur, Jaume Ponsarnau desitja que l'equip pugui "jugar millor, amb més equilibri, sense dependre tant de l'encert exterior".

Respecte a l'acció final del Meridiano Alacant, quan Katelynas va tenir el llançament de tres per empatar el partit, Ponsarnau va fer evident que "el jugador que havia de fer la falta ha arribat a destemps. Però la consigna era fer-la. Però encara teníem un temps mort i podíem treure de mig camp".

L'entrenador del Meridiano Alacant, Óscar Quintana, va presentar-se a la sala de premsa seriós i no es va allargar gaire en les explicacions. "Veníem molt mentalitzats, com s'ha vist amb el parcial de 0-6 del principi. Hem tingut el ritme que volíem, hem jugat per guanyar i hem tingut possibilitats de fer-ho. Però en l'últim quart hem estat tractats de manera injusta". L'actuació dels àrbitres no va deixar satisfet el tècnic cantàbric: "a falta de tres minuts i mig nosaltres ja havíem fet sis faltes i a ells els han xiulat la primera. A la primera part, estàvem igualats a faltes, amb nou i nou, i a la segona ens n'han xiulat 17 i a ells 11".

"No atribueixo la derrota als àrbitres. Només dono dades objectives i dic que hem estat tractats de manera injusta", va afegir Quintana, que va mostrar-se resignat per les dues faltes antiesportives: "hi estem acostumats".