Al nord-americà Bode Miller li faltava una medalla d'or olímpica per coronar la seva gran trajectòria esportiva, i ahir va arribar a Whistler. Va demostrar ser el més regular, sobretot amb una segona mànega perfecta en eslàlom especial, i va sumar la seva tercera medalla en els Jocs, després del bronze que va obtenir en descens i la plata en el supergegant.

Miller va cobrir el recorregut amb un temps de 2.44.92, 33 centèsimes menys que el segon classificat, el croat Ivica Kostelic, i 40 menys que el tercer, que va ser el suís Silvan Zurbriggen. No es tracta del podi esperat abans de començar, però les errades d'alguns dels grans favorits van acabar beneficiant l'americà. Per la seva banda, el ceretà Ferran Terra va quedar fora de competició en caure en el descens, a la primera mànega, motiu pel qual ja no va poder baixar la segona. Demà competirà en la seva darrera cursa a Vancouver, l'eslàlom gegant.

Miller només havia fet el setè millor temps en la primera mànega, però en la segona va anar superant rivals. Zurbriggen, el sisè, va acabar en tercer lloc. El cinquè i el quart, el suec Hans Olsson i el suís Didier Defago, respectivament, no van poder arribar a la línia de meta; el tercer, el suís Carlo Janka, va continuar amb la línia irregular d'aquests Jocs i només va poder ser quart. L'italià Dominik Paris, especialista en proves més ràpides, també va passar alguna porta, tot i que el van classificar en tretzè lloc. Finalment, el campió del supergegant, el noruec Aksel Lund Svindal, que era l'únic que podia treure el títol a Miller, va anar perdent temps de manera progressiva i, quan ja es veia que no podia accedir al podi, va acabar caient i perdent les possibilitats d'obtenir la seva tercera medalla als Jocs, després de l'or ja ressenyat i de la plata al descens. Una altra de les grans decepcions va ser el líder de la Copa del Món, l'austríac Benjamin Raich, que després de ser dotzè en la primera mànega, només va poder escalar fins a la sisena posició a la segona.

Després d'una primera setmana en la qual algunes proves d'esquí alpí van haver de ser cancel·lades a causa del mal temps, el calendari s'ha pogut recuperar i ara només queden les quatre proves tècniques, els dos gegants i els dos eslàloms.

Ahir també es van disputar els 15 km de biatló. La victòria va correspondre al rus Evgeny Ustyugov, que va vèncer amb un temps de 35.35.7. La segona posició va correspondre a Martin Fourcade, de França, que va entrar a deu segons i mig, i el tercer lloc del podi va correspondre a l'eslovac Pavol Hurajt, a 16,6 segons.