Dos manresans, Xavier Llobet (Club Triatló Manresa) i Núria Pubill (Club Triatló de Sant Joan de les Abadesses), es van imposar en una desena edició del Triatló de Puigcerdà complicadíssima per culpa de la forta pluja. La prova va reunir 260 participants, però la gran majoria es van haver de retirar per la intensa pluja que queia a la capital de la Cerdanya.

La desena edició del Triatló de Puigcerdà va estar marcada per un mal temps increïble, amb pluja continuada que fins i tot va estar a punt de ser pedra. A l'inici de la jornada, quan els triatletes havien d'afrontar els primers 750 metres de natació al llac de la capital ceretana el temps aguantava, però a partir de la primera transició va començar a diluviar. Els herois que van voler continuar els esperaven 20 quilòmetres de bicicleta i en tornar, els últims cinc a peu.

En l'apartat masculí el manresà Xavier Llobet va imposar-se sense massa problemes al berguedà Ángel Nevado (L'Eix de Navàs), tot i que el segon classificat va recuperar força terreny en la baixada en bicicleta, quan el panorama era molt dificultós per la pluja. El tercer classificat de la prova va ser Drajer León, del CN Reus Ploms.

El vencedor, Llobet, va definir la situació com un "infern", i va trobar molt complicat sobretot el tram de pujada a la Collada de Tosses, on hi havia "una complicació extra", segons ell. "Ha estat l'infern al nord, fins i tot ha caigut pedra i hem finalitzat la cursa a 13 graus de temperatura. Molta gent ha hagut de retirar-se", explicava Llobet, que es troba en un bon moment ("no em puc queixar amb el calendari i he pogut entrenar sense molèsties") després de guanyar també a Manresa. La setmana que ve el manresà afronta la travessa de Tabarca a Santa Pola, (Alacant), després correrà el Triatló del Pont de Suert i abans de fer unes vacances té previst participar al Triatló Esprint de Barcelona.

A nivell femení la victòria va ser per la manresana Núria Pubill, el segon lloc per Montse Martínez (CN Reus Ploms) i la tercera va ser la berguedana Alba Xandri (CT Sant Joan de les Abadesses).