Cobres molta pasta? Quins són els jugadors que et cauen pitjor de la lliga? Ets del Barça o del Madrid? Aquestes van ser algunes de les preguntes que Rafa Martínez va rebre ahir en una divertida roda de premsa amb els joves participants del primer torn del campus d'Artés al qual dóna nom el jugador de Santpedor. Al costat del tècnic de l'Assignia, Jaume Ponsarnau, l'ala encara a les files del València es va escapolir amb força humor de les preguntes més delicades. De les esmentades al principi d'aquestes línies, només va aclarir l'última: "de futbol, jo sóc del Betis".

Rafa Martínez fa dies que és en el punt més calent del mercat. És del València Basket, però ha rebut les ofertes de l'Unicaja, del Barça, del Caja Laboral, del Bilbao i, fins i tot, de l'Olympiacos grec. "El dia 19 em concentro amb la selecció espanyola i vull saber en quin equip jugaré la temporada vinent". El bagenc es mostra caut sobre les possibilitats que se li plantegen: "em queda un any de contracte al València i per tal de sortir-ne caldria arribar a un acord. De tots, l'Unicaja és el que s'ha mostrat més insistent, però també hi ha el Barça o el Caja Laboral pel mig, que són equips molt grans".

El de Santpedor, que va explicar als joves que a la tele valenciana l'han batejat com a pitbull per la seva gran intensitat, està ben il·lusionat per ser un dels 15 homes convocats per Scariolo de cara a la preparació del mundial: "intento arribar en la millor forma possible, ell no m'ha dit pas que hi vaig només de convidat, o sigui que lluitaré per ser un dels dotze escollits".

Jaume Ponsarnau, entrenador de l'Assignia Manresa, també va atendre preguntes curioses com la d'un vailet que li va demanar quin era el motiu que "TV3 vagi més amb el Barça i el Joventut que no pas amb el Manresa", o que escollís el jugador de la plantilla que més li agrada. El tècnic se'n va sortir bé, destacant una qualitat de tots els jugadors que va tenir l'any passat a les seves ordres.

Ponsarnau es desplaça aquest cap de setmana a la lliga d'estiu de la NBA que es disputa a la ciutat de Las Vegas, on ahir ja va viatjar el director esportiu, Jordi Ardèvol. Per a Ponsarnau, "és molt important veure en directe jugadors que ens puguin interessar de manera més o menys immediata o bé de cara al futur. En els vídeos moltes vegades no veus les reaccions que tenen". En principi, l'Assignia Manresa es posarà en marxa durant la segona quinzena del mes d'agost.