L'Assignia té l'equip molt definit per a la propera temporada. Amb la incorporació d'Álex Hernández per reforçar la direcció de joc i amb

la probable renovació de cara a la setmana vinent de Cusworth, hi ha pendent cobrir una baixa de Koko Ivanov. El búlgar va ser una peça fonamental per a l'equilibri de joc en l'equip de Ponsarnau, qui, en el balanç de la temporada, va deixar clar que Ivanov havia estat l'home que més havia marcat l'estil d'un Manresa que va aconseguir la fita de la permanència amb 14 triomfs en 34 partit de lliga.

Al Congost volen encertar en el relleu d'Ivanov i estan estudiant a fons el mercat de comunitaris. En la present relació exposem quatre dels candidats que aquest diari ha sabut que es planteja incorporar el Manresa, tot i que en les properes setmanes se'n poden estudiar més i el fitxatge definitiu potser no es produeixi fins ben entrat l'agost, dies abans que la plantilla s'hagi de presentar per començar el que és la feina de pretemporada.

Un dels aspirants és conegut per ser un element que fa temps que és a les files de l'Estudiantes de Madrid, de la lliga ACB. És l'espigat Daniel Clark, un 2,12 de 22 anys, ràpid de moviments i amb el tir com una de les seves millors qualitats. No va ser un jugador molt habitual en les rotacions de Luis Casimiro, que el va utilitzar en 24 dels 34 partits de la lliga regular amb una mitjana de 12 minuts. El jugador de Londres va estar cedit fa dues temporades, en la 2007/08, al Breogán de Lugo en la lliga LEB, on va destacar i va mostrar molta decisió. Recuperat per l'Estudiantes, s'ha mantingut com una jove promesa, tot i que en els dos darrers anys li ha mancat més continuïtat. El seu punt més feble és la solidesa defensiva, en part per un físic àgil però mancat de corpulència. El seu talent, però, és considerable, i si l'Estudiantes se'n desprèn algun altre club en pot treure profit, com el Manresa.

Dos serbis i un canadenc

Un altre dels jugadors que ara ha concitat l'interès del Manresa és Levon Kendall. Es tracta d'un ala pivot canadenc però que té el passaport irlandès que el fa ser comunitari. És conegut per la seva presència durant la campanya passada en el Maroussi, una de les sorpreses de l'Eurolliga i el tercer en discòrdia del torneig hel·lènic sempre dominat per Olympiakos i Panathinaikos.

Kendall és un pivot que llueix per la seva força física i que abans de jugar al Maroussi es va passar dues temporades al Panionios de la mateixa lliga grega. Una lesió al turmell, precisament en un partit de l'Eurolliga del Maroussi amb el Caja Laboral, el va deixar fora de combat més de dos mesos amb una dolència al turmell de la qual ja està recuperat. Al seu favor pot jugar el bagatge de tres anys en una lliga força competitiva. Una de les seves creus són els tirs lliures.

Un altre dels jugadors als quals està fent un seguiment especial el Manresa és Dragan Labovic. Ell és un serbi de 23 anys, amb un bon nivell físic i sobretot amb instint i talent per al joc. En la campanya passada ha actuat en tres equips diferents. En el Zeleznik serbi va disputar-hi la lliga adriàtica. Una curta estada va ser la que va tenir a la ciutat grega de Salòncia, i és que l'Aris només el va fer jugar tres partits. Finalment va acabar a les files d'un dels clàssics de la lliga alemanya, el Frankfurt Skyliners. Va arribar a jugar-hi un total de 23 partits amb una mitjana de punts propera als 9. Fer el salt a l'ACB, la competició de més nivell que hi ha a Europa, seria un gran pas per al jugador balcànic.

De la mateixa zona geogràfica és Nikola Dragovic, montenegrí pel que fa al naixement tot i que juga amb les seleccions de Sèrbia. Les seves referències són bones i més ho és l'equip on ha militat en les darreres quatre temporades, com és la mítica UCLA. En l'equip de la californiana universitat situada a Los Angeles. Dragovic ha fet uns excel·lents números en la NCAA, la lliga universitària. És ofensiu, un jugador amb ànima de llançador, i que ha fet una mitjana de 12 punts per actuació.

Ponsarnau i Jordi Ardèvol van poder veure en acció Dragovic en la recent lliga d'estiu de la NBA a Las Vegas, que ell va disputar a les files de Charlotte Hornets. En van poder apreciar les qualitats, tot i que el fet que no tingui bagatge en competicions a Europa com és el cas de la resta de candidats pot ser un llast, malgrat una qualitat que no se li nega.

Al marge de la configuració de la plantilla, també en les properes setmanes s'haurà de definir quin és el futur d'Ardèvol, el director esportiu del Manresa des del 2007 i que té sobre la taula una oferta del Barça per coordinar el basquetbol base i l'scouting. Els dos clubs són a l'espera de la seva decisió.