Un destacat grup de pilots de la Catalunya central han participat aquest cap de setmana a la primera prova del campionat del món de biketrial, celebrada a Vilanova de Prades (Tarragona).

Els resultats més destacats van anar a càrrec de dos pilots d'Òdena, Armand Mollà (BikeTrial Garrotxa) i Bernat Seuba (Moto Club Igualada), que es van imposar en les seves respectives categories de júniors i mínime.

Bernat Seuba va competir dissabte, només va penalitzar dos punts en tot el recorregut i va ser el seu màxim rival un pilot japonès. Igualment en mínime, l'igualadí Gil Rosich (MC Igualada) va ser vintè. També en aquesta jornada inicial es va viure la primera plaça en fèmines de la sabadellenca Mireia Abant en guanyar la seva germana Gemma; també en fèmines, Carla Caballé va ser quarta. Entre els benjamins, Marc Seuba (MC Igualada) va ser sisè i entre els poussin, Gerard Trueba, d'Abrera i del Bicisprint Sabadell, va ocupar la quarta plaça.

Ja diumenge Armand Mollà va dominar una categoria nova per a ell; també va destacar la primera plaça en elit del pilot de Gavà Dani Comas i la segona plaça d'Àngel Batlle, de Torredembarra.

En l'apartat sènior, Daniel Gómez, de Masquefa, va ser setè i Josep Vilalta, de Berga, dissetè.

Aquest campionat del món consta en aquesta edició del 2010 de dues proves. La primera, celebrada entre dissabte i diumenge passat a Catalunya, i la segona tindrà lloc els dies 31 de juliol i 1 d'agost vinent a Darfo Boario Termer, a Itàlia, on s'acabaran de decidir els respectius campions de cada categoria.