El suec Zlatan Ibrahimovic ha caigut de la llista per decisió del tècnic blaugrana, Josep Guardiola, qui ha raonat que en "condicions normals" l'ariet hagués viatjat a Santander amb possibilitats de jugar.

El 'cas Ibra' ha tornat a ocupar un gran protagonisme aquest migdia a la sala de premsa de la ciutat esportiva del Barcelona, malgrat l'imminent partit de Lliga de demà, en què el club blaugrana arrencarà en el Nou Sardinero el campionat de Lliga per posar en joc el títol que va aconseguir la temporada anterior.

Josep Guardiola ha tornat a subratllar que per ara "Ibrahimovic segueix sent jugador del Barcelona", però que no viatja a Santander "perquè ho he decidit jo".

"En condicions normals, hagués viatjat, però no és convenient que vagi convocat", ha indicat l'entrenador, qui d'una altra banda ha aplaudit que el club emetés ahir a la nit un comunicat contundent contra el representant d'Ibrahimovic, Mino Raiola, al qual va amenaçar de trencar el contracte mercantil que té amb ell si persistia en les seves crítiques al Barcelona i al seu tècnic.

"Jo puc defensar-me sol. No necessito a ningú, però agraeixo al club el comunicat d'ahir. No em defensa a mi, sinó a l'entrenador del Barcelona. Em van preguntar i vaig donar el 'ok' per al comunicat", ha comentat l'entrenador, qui ha advertit que ell no va demanar al club que redactés l'escrit.

"Em sembla bé que ens defensem. Com a soci, m'hagués agradat que el club defensés l'entrenador del Barcelona", ha afegit.

De l'estat anímic i físic del Barcelona en les hores prèvies a l'arrencada del campionat, Guardiola s'ha mostrat molt tranquil encara que ha dit que hagués preferit iniciar el campionat al Camp Nou i no com forà.

"Ens ha anat bé en les dues últimes visites que hem realitzat a Santander, però els últims anys les estadístiques de l'arrencada de temporada no ens són favorables", ha recordat.

"El camp del Racing sempre ha estat complicat. Però estic il·lusionat i esperançat", ha dit l'entrenador, que com en anteriors temporades, partirà cap al camp del rival el mateix dia del partit. El Barça volarà demà a Santander, on aterrarà a les 11:10 hores i després s'allotjarà a l'hotel Real.

"L'equip no arriba malament. Al final, tots els entrenadors tenen problemes. Això és el que hi ha", ha precisat l'entrenador, malgrat no haver pogut disposar de tots els seus efectius per preparar una pretemporada a l'ús.

No l'espanten les declaracions realitzades per l'entrenador del Racing, Miguel Ángel Portugal, qui ahir va advertir de l'agressivitat amb la qual es manifestarà l'equip càntabre per provocar un partit "travat".

"El Racing em mereix tot el respecte. Sap a què juga i utilitza diferents pressions, sense perdre l'ordre. A més, compta amb un jugador com Munitis que sempre genera conflictes a l'àrea rival per la seva manera de jugar. És un rival que sempre ens ha costat", ha advertit.

Guardiola ha dit que no ha inclòs a la llista de convocats a cap jugador del filial, que avui debuta en la segona al camp del Celta, perquè desitjava iniciar el campionat només amb futbolistes de la primera plantilla.