Dos gols d'Osvaldo i un a última hora de Dátolo han permès a l'Espanyol iniciar la Lliga amb una victòria davant el Getafe (3-1) i anul·lar l'entusiasme de l'equip madrileny, que ha reaccionat massa tard al seu desavantatge al marcador.

Encara que l'equip local ha començat pressionant el seu rival i jugant la pilota rasa, el Getafe no ha estat inferior a l'Espanyol en el còmput global del partit. Però de manera sorprenent, l'equip de Mauricio Pochettino ha trobat l'encert golejador que li ha faltar durant el curs passat i sobretot, ha gaudit d'un ariet en estat de gràcia, l'incansable Osvaldo, que promet una temporada d'emocions fortes a Cornellà.

El Getafe ha resistit amb enteresa l'empenta inicial de l'Espanyol, que s'ha esvaït quan Pareja ha començat a combinar amb els seus companys al centre del camp. L'equip madrileny s'ha apoderat a poc a poc de la pilota i ha rondat l'àrea de Cristian, amb un xut de Miku i un remat franc de Parejo, però als nois de Míchel els ha faltat fe i un punt de contundència.

Quan el partit semblava entrar en una treva, un pacte de no agressió a l'hora de la migdiada, l'Espanyol s'ha despertat en dues fuetades. Primer el de Javi Márquez, que ha enganxat de volea una pilota sortida del córner per posar en dificultats Ustari.

Ha respost Gavilán culminant un contraatac amb un bon tret creuat, anul·lat per una extraordinària mà de Cristian Álvarez, però ha estat l'Espanyol el que ha sabut tancar el seu contraatac, quan el lleuger Verdú ha guanyat un cos a cos al poderós Boateng i ha robat una pilota de gol. Callejón ha conduït la contra i Osvaldo, sense oposició, l'ha culminat.

El gol ha reactivat l'Espanyol, que s'ha atrevit amb un futbol més vertical, convençut de les seves possibilitats. ha dubtat el Getafe, que ha perdut peu en defensa i presència a la medul·lar. L'equip de Míchel ha perdut la seva brúixola abans del descans, resignat a replantejar-se la seva estratègia en la represa.

No ha tingut temps de tornar a col·locar les seves peces sobre el tauler. Osvaldo ha destrossat els plans del Getafe amb el seu segon gol, en recollir una pilota perduda a l'àrea petita d'Ustari. L'argentí, un 'caçagols', manté el seu extraordinari olfacte golejador, el millor argument de l'Espanyol per no tornar a ser l'equip amb menys gol de Primera.

Obligat a remuntar dos gols, Míchel ha apostat per Albín i Manu per agitar el partit. Manu ha complert a la perfecció: ha trobat una autopista per la banda dreta de l'atac del Getafe i l'ha explotat a consciència, encara que la seva missió s'ha quedat a mitges. Ha anotat el Getafe en una pilota servida per Manu a la zona perillosa, entre el porter i el central. Galán ha intentar allunyar, però ha arribat forçat i ha marcat en pròpia porta en el seu primer partit a Primera.

Mentre Pochettino ha permès a Dátolo estrenar-se, Míchel ha esgotat les seves opcions amb l'entrada de Colunga, un d'aquells davanters que necessita molt poc per marcar. El partit s'ha convertit en un pols entre l'especulació de l'Espanyol i l'empenta del Getafe, en la seva lluita contra el resultat i contra el rellotge.

Irreprotxable en la seva actitud, el Getafe s'ha quedat sense temps. Ha fregat l'empat a falta de cinc minuts en una extraordinària acció de Colunga, el tret creuat del qual ha copejat el pal dret de la meta de l'Espanyol per morir a les mans de Cristian.

Aquí han acabat les opcions del Getafe. Ha respirat alleujat l'Espanyol, acostumat a patir en cada victòria, jugant sempre amb el marcador i amb el cronòmetre i lliurat al poder del contraatac, fins al punt d'aconseguir el tercer gol en una ràpida transició de Callejón que ha tancar Dátolo en l'última acció del partit. Al final, al Getafe li ha faltat encert i uns minuts d'afegit i li ha sobrar l'encert d'Osvaldo.

Fitxa tècnica:

3. Espanyol: Cristian Álvarez; Chica, Víctor Ruiz, Galán, David García; Forlín, Javi Márquez (Molina, min.90); Luis García (Javi López, min.84), Verdú (Dátolo, min.68) Callejón i Osvaldo.

1. Getafe: Ustari; Torres,'Cata'Díaz, Rafa, Mané; Boateng (Manu, min.56), Borja; Parejo (Colunga, min.79), Ríos (Albín, min.56), Gavilán i Miku.

Gols: 1-0, min.34: Osvaldo. 2-0, min.56: Osvaldo. 2-1, min.64: Galán (pp). 3-1, min.90+3: Dátolo.

Àrbitre: Ayza Gámez (comitè valencià). Ha amonestat amb cartolina groga Rafa (min.21), Luis García (min.42), Borja (min.42), Miku (min.61), Galán (min.75), Manu (min.89) i Javi Márquez (min.89).

Incidències: partit corresponent a la primera jornada de Lliga de Primera divisió de la temporada 2010-11, disputat a l'estadi Cornellà-el Prat davant 23.421 espectadors. Els jugadors de l'Espanyol han sortit al camp amb unes samarretes d'ànim al seu company lesionat Felipe Mattioni.