L'Assignia Manresa va oferir anit el primer tast als aficionats que es van desplaçar fins a Osona. Davant una Penya poc acoblada, amb un Jordi Trias poc inspirat però amb English anotant com sempre, els de Jaume Ponsarnau van mostrar joc en equip i un afany que va ser clau per guanyar. Sense tenir ahir Gladyr, Montañez ni Dani López, els manresans van tenir en Grimau l'home més eficaç, i dels jugadors de la temporada passada també van estar a un bon nivell Lewis i Llorca. Més irregular va ser Cusworth (8 punts, 2 de 9 en llançaments de camp). Milan Majstorovic, el seu complement, va mostrar-se dur sota cistella tot i que encara poc integrat pel que fa al joc ofensiu de l'equip.

La Penya va sortir amb el que es podria considerar un dels equips més forts possibles, amb Robinson, English, Pere Tomàs, el debutant Jordi Trias i McDonald. Per part de l'Assignia, que va incloure el jove suec Eriksson d'entrada, la bona connexió entre Majstorovic i Brian Cusworth, més el joc resolutiu de Jordi Grimau i l'encertada direcció de San Miguel, van fer possible que els de Ponsarnau s'avancessin amb un 10-2 als quatre minuts de joc. Amb tot, la rotació, l'entrada d'homes de la banqueta, es va notar més en els bagencs, que ja no anotarien més en el primer quart, que es va tancar amb un 10-13 per als homes de la Penya, impulsats pels punts del canadenc English.

Un triple de Jordi Grimau, ja en el segon període, empatava. En el Manresa, el pivot Pierre Oriola es carregava amb tres faltes però era Grimau qui mantenia la lluita ben igualada (18-19). Eriksson també mostrava la seva bona mà des de l'exterior, amb dos triples seguits (24-22) en els instants en els quals l'Assignia no aconseguia trobar Cusworth i Majstorovic a la zona. Álex Hernández, el base murcià que el Manresa ha fitxat aquesta temporada, era qui dirigia ara les operacions amb molta mobilitat. Els manresans havien capgirat la dinàmica i van arribar al descans amb cinc punts d'avantatge amb dos tirs lliures de Grimau (30-25). En l'Assignia també va col·laborar en la conducció de la pilota Ivan Llull, germà de Sergi, i que l'equip del Congost té com a vinculat en el Sant Nicolau d'EBA.

Veterans i joves decideixen

Els manresans van aconseguir el seu màxim avantatge a la represa, amb un 34-25 gràcies a una molt bona sortida amb els dos Àlex en pista (Hernández i Llorca), Jaume López, Lewis i Alzamora. English va aparèixer per rescatar la Penya amb cinc punts seguits.

Els manresans mantenien bé el tipus amb l'experiència de Lewis fent-se notar (41-32). San Miguel i Grimau es van afegir als bagencs, que havien tingut un bon timó en Hernández. Oriola ajudava sota les cistelles, malgrat que aviat va ser eliminat per faltes. Cusworth va fer el 47-40 al final del quart.

Els de Jaume Ponsarnau estaven llançats i s'afegia a la festa Milan Majstorovic per aconseguir la màxima renda de la nit, amb el 55-43 (min 34). L'equip es mostrava ferm tot i els esforços de la Penya, que es va posar amb 55-49 tres minuts i mig abans del final. San Miguel, Lewis i Grimau eren a pista fent costat a Jaume López i Alzamora. English va reduir més, amb el 55-51. Cusworth posava el 57-51 quan faltaven dos minuts. Va ser suficient per guanyar el partit, ja que Grimau hi posava més cullerada (59-53). Amb dos bases en pista per part de l'Assignia, McDonald posava emoció (61-59), però 3 segons abans del final Hernández no fallava des de la personal (63-59).