El FC Barcelona ha aconseguit una clara victòria contra el Racing, que ha començat a forjar-se amb un matiner gol de Messi al qual han seguit un altre de bella factura d'Iniesta i el primer a la Lliga amb el Barça de Villa, davant un Racing que ha intentat plantar cara a l'actual campió.

Pep Guardiola volia deixar de sortida a la banqueta els mundialistes Piqué i Pedro per situar al centre de la saga Abidal al costat de Puyol, però en l'escalfament aquest ha patit unes molèsties en un bessó i, finalment, Piqué ha estat titular.

I, per primera vegada en partit oficial, després dels dos partits de la Supercopa, Guardiola va treure a Iniesta per la dreta, a Villa per l'esquerra i va mantenir a Messi com a davanter centre.

De la seva banda, Miguel Ángel Portugal, com ja havia anunciat ha deixat fora els últims reforços i ha recorregut als que més minuts han jugat en pretemporada, amb Munitis i Tchité com homes més avançats.

El Barcelona només ha necessitat dos minuts per avançar-se, amb una passada d'Iniesta a Messi, que ha encarat Toño en velocitat per superar-lo amb un lleuger toc de vaselina. Els centrals Torrejón i Henrique han estat massa contemplatius en els seus respectius marcatges davant Iniesta i l'argentí.

El Racing ha pogut empatar poc després en un llançament de falta de Kennedy que s'ha estavellat a la barrera, quedant la pilota a peus d'Arana, el tret del qual des de trenta metres ha estat a punt de superar Valdés, que ha tallat la pilota al costat del pal.

La defensa avançada del Racing va propiciar algunes bones recuperacions de pilota que li donaven opcions d'atac, però també era una aposta arriscada com es va poder veure en una combinació entre Messi i Villa que va desbaratar in extremis Toño, quan l'exvalencianista estava a punt de rematar, totalment lliure de marca.

El Barcelona ha augmentat el seu avantatge en una desafortunada intervenció de punys de Toño, a la vora de l'àrea, que ha aprofitat Iniesta per marcar amb una volea fluixa però col•locada, davant la qual no hi ha pogut fer res el porter en estar molt avançat.

El Racing ha pogut empatar, amb prou feines dos minuts després, quan el col•legiat ha xiulat un rigorós penal per falta de Maxwell a Francis, però Valdés s'ha lluït amb una gran aturada davant el llançament ajustat al pal de Mohammad Tchité.

Amb el temps ja complert, Xavi ha centrat en profunditat a Villa, que s'ha regirat i ha batut Toño, però el gol ha estat anul•lat per fora de joc. Poc abans també ha pogut marcar Messi després d'un eslàlom que ha culminat amb un tret lleugerament desviat.

Després del descans, el Racing acusava el desgast del primer període i el Barcelona jugava més solt i no ha tardat a incrementar la seva renda amb una passada des de la banda de Dani Alves, al segon pal, que ha rematat de cap a les malles Villa per marcar el seu primer gol en lliga com blaugrana.

Amb el partit ja decidit, el Barcelona ha dosificat forces i el Racing ha administrat les poques que li quedaven, pel que ha disminuït la intensitat del partit i únicament s'han vist algunes accions aïllades de qualitat, però amb poc perill, llevat d'un tret a boca de canó de l'argentí Ariel, que ha desviat Valdés, i un altre d'Adrián que també ha aturat el porter.

Villa ha estat acomiadat amb molts aplaudiments i Iniesta amb una gran ovació quan han estat substituïts per Bojan i Adriano respectivament.

0.- Racing de Santander: Toño; Francis, Henrique, Torrejón, Cisma; Kennedy (Adrián, min 63), Colsa (Tziolis, min 73), Diop, Arana (Ariel, min 63); Munitis i Tchité.

3.- FC Barcelona: Valdés; Dani Alves, Piqué, Abidal, Maxwell; Xavi (Pedro, min 46), Busquets, Keita; Iniesta (Adriano, min 81), Messi i Villa (Bojan, min 78).

Gols: 0-1, min 2. Messi. 0-2, min 32. Iniesta. 0-3, min 62. Villa.

Àrbitre: Carlos Delgado Ferreira (comitè basc). Ha mostrat cartolines grogues a Francis, Adrián i Diop pel Racing i a Piqué pel Barcelona.

Incidències: Partit de la primera jornada de la Lliga de Primera Divisió, disputat als camps d'esport d'El Sardinero davant 19.095 persones.