El manresà Xavier Torrades (CN Reus), la berguedana Alba Xandri (CTSJ Abadesses) i el 2.0 Sports CT Manresa van aconseguir el títol català absolut individual i per clubs, respectivament, al Triatló de Banyoles, una prova que celebrava el seu 25è aniversari i que va tenir una xifra rècord de gairebé 900 triatletes participants, que van haver de superar 1.500 metres de natació, 40 km de ciclisme i 10 km de cursa a peu.

Xavier Torrades va sortir quart de la prova de natació i sobre la bicicleta es va escapar juntament amb l'argentí Francisco Pontano. Tots dos es va rellevar a la perfecció i van obrir forat respecte al grup perseguidor; van iniciar els 10 km de cursa a peu en els quals Torrades va ser molt superior a Pontano, a qui es va imposar amb 2'36'' d'avantatge. Per la seva part, els triatletes del 2.0 Sports CT Manresa van aconseguir el títol per equips amb els temps de Joan Capdevila (4t), Marc Trias (5è) i Amand Redondo (16è i 2n veterà). Aquesta victòria per clubs assegura matemàticament el primer lloc a la lliga catalana de Primera Divisió, que els manresans aconsegueixen per tercer cop consecutiu.

El Poliesportiu Puigcerdà va ser setè amb Álvaro Rance (3r), Eloi Gispert (33è) i Raphael Romero (92è); el CN Manresa també va tenir una bona actuació i hi va acabar vuitè amb les actuacions de Sergi Bermejo (19è), Jordi Vidal (42è) i Albert Sala (50è).

En l'apartat femení, triomf de la berguedana Alba Xandri (CTSJ Abadesses); la manresana Núria Pubill (CTSJ Abadesses) va ser quarta i Sílvia Cruz (CN Manresa), sisena. Precisament, el CN Manresa va ocupar la quarta plaça amb els temps de la mateixa Cruz i d'Eva Boza (30a) i Vanesa Egea (38a); també va destacar l'onzena plaça de la moianesa Núria Padrisa (Reus Ploms).