El ciclista santfruitosenc Guillem Muñoz va guanyar per segona vegada la llarguíssima prova navarclina, després de superar una dura lluita durant gran part del recorregut amb Israel Núñez, Oriol Morata i Roger Argelaguer

Un recorregut dur?

Són 110 quilòmetres que... Al principi surts amb marxa i vas fent, però després ja comença a costar, la fatiga passa factura. Al final se't fa dur

Què li ha semblat la ruta?

Un paisatge magnífic de vistes, sobretot allà dalt a l'Estany. A més, el dia també ens ha acompanyat avui. No es pot demanar més.

Han arribat molt junts al final, com ha anat ben bé la prova?

Al principi hem marxat nosaltres cinc, al quilòmetre deu aproximadament, i a l'alçada de Moià ens ha agafat un altre grup. Bé, al final, a les últimes pujades també hem marxat aquests cinc allà a l'Estany i fins ara, a 10 km de Calders, quan l'Israel (Núñez) ha fet un atac i l'he pogut seguir, i he anat al límit per arribar primer a Navarcles.

Encara deu haver estat més dur amb una lluita amb Núñez.

L'Israel està molt fort, ara és el vigent guanyador de l'Anbaso.

Sí, li ha robat el títol.

Sí, sí, jo l'havia guanyat tres anys seguits i ara m'ha guanyat ell. Home, ara l'Anbaso, com la Selènika, ha agafat un nivell, amb corredors de renom, amb més corredors bons i més ràpids també.

Creu que tenen la cursa ben organitzada?

Ho saben muntar. Cada any veig l'organització millor i millor. Tot molt segur, avituallaments bons i tot molt bé, repeteixo, no podem demanar més.

No és un embolic això de sortir 1.300 ciclistes junts?

Al principi sí, a la sortida és una mica complicat, però quan portes uns quants quilòmetres ja agafes un grupet de davant i ja es fa una mica la selecció. Al principi sí que costa bastant més, però fa anys que vinc i m'encanta!

Així, l'hi veurem l'any que ve?

Mentre la salut i les ganes ho permetin, doncs endavant!