El Centre Excursionista d'Oló (CE Oló) està acabant d'enllestir els preparatius per a l'expedició "Oló a l'Aconcagua 2011", que pretén coronar el cim de la muntanya més alta d'Amèrica, de 6.962 metres, per la ruta coneguda com a Falso de los Polacos. Es tracta d'una variant de la Vía de los Polacos, amb la qual comparteix camí fins als 5.800 metres, just al peu de la glacera amb el mateix nom. Des d'aquí, la ruta fa una travessa fins a l'aresta nord per tal d'enllaçar amb la via normal, a 6.200 metres d'alçada.

Els membres d'aquesta expedició són Andrés Alvarruiz, Raül Badia, Marc Puig i Salvador Sala, integrants del CE Oló, una entitat jove i modesta que ha dut a terme aquest projecte, juntament amb moltes altres activitats.

Així, el proper 27 de desembre, els quatre expedicionaris faran cap a la ciutat de Mendoza, a Argentina, on duran a terme els darrers tràmits logístics de material i permisos per accedir al Parque Provincial Aconcagua. Iniciaran la ruta per Punta de Vacas, des d'on hi haurà tres dies de travessa fins al campament base a Plaza Argentina. Allà començaran l'aclimatació i posterior ascensió al cim, a la cara est de l'Aconcagua, amb dos camps d'alçada. El camp 1 serà a 5.000 metres i el camp 2, a 5.800. Si les coses surten tal com és previst abans d'iniciar l'expedició, entre els propers 10 i 16 de gener es preveu fer el cim, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. Cal recordar que ara mateix és estiu a Amèrica del Sud i, per tant, les temperatures no hi són tan baixes. La tornada és prevista per al dia 20. L'expedició "Oló a l'Aconcagua 2011" es pot seguir gairebé en directe a través del bloc que hi ha a Internet, concretament a l'adreça oloalaconcagua2011.blogspot.com.