J

aume Ponsarnau va començar dues vegades la roda de premsa d'ahir, després del cardíac triomf davant el Meridiano. Després d'un intent frustrat en què la megafonia va fer la guitza, l'entrenador de l'Assignia va tornar a arrencar, aquesta vegada sense ajuda tècnica per amplificar el so. "L'espera d'avui és més dolça que a Sant Sebastià, on va passar el mateix", va dir Ponsarnau mentre sortien micròfons d'arreu per recollir les seves impressions.

"No estic gens orgullós ni satisfet de com hem jugat, però estic molt content", va admetre el tècnic després d'un partit en què s'havien enfrontat dos equips "que fan funambulisme sense xarxa" i que, a més, vivien el partit com si fos "quelcom transcendent, i realment ho era". Aquesta manera d'encarar el partit va fer que hi hagués "passió, cor, mentalitat, pressió, intensitat, nervis", va destacar el tècnic de l'Assignia, "però cap mena d'estètica".

El mal joc no va ser buscat, sinó una conseqüència de dos equips, segons Ponsarnau, "que hem preparat el partit pensant que el rival no jugués bé i, com s'ha vist, ho hem aconseguit. Nosaltres hem tingut la iniciativa quan hem dominat el rebot i hem recuperat pilotes. Això s'ha notat, sobretot, a la primera part, quan els hem fet perdre dotze pilotes. Hem arribat a un final en què podia passar de tot. No sé si es pot dir que hem tingut sort, però la fortuna ha estat del nostre costat".

Respecte al rècord negatiu de victòria amb menys anotació conjunta de la història de la ACB (97 punts), Ponsarnau va posar l'èmfasi "en la mentalitat" de l'equip per "abaixar l'anotació del rival, i aquest és el nostre mèrit. El que tenim més és defensa". Amb els seus arguments, l'Assignia va sumar la vuitena victòria de la temporada, que el situa tres partits per sobre del Menorca i un a davant de l'Alacant, amb qui té l'average guanyat. "És un pas important, però matemàticament poden passar coses negatives; en un triple empat amb el Menorca i l'Alacant, nosaltres hi sortiríem perdent, va analitzar l'entrenador.

Malgrat que el partit d'ahir era el segon en què l'equip era complet, el club no descarta fitxar algun pivot. "Estem oberts a fer algun fitxatge, perquè creiem que cal reforçar l'equip i volem estar preparats per a qualsevol eventualitat. Però és difícil. Volem algú que sumi, no per suplir ningú", va concloure Ponsarnau.

L'entrenador del Meridiano, Txus Vidorreta, va destacar la duresa del partit i "l'orgull dels nostres jugadors en una situació complicada. Urtasun i Heurtel han acabat coixos, i Weigand ha jugat d'ala, que no ho havia fet fins ara. A més, el Manresa no ha jugat còmode i hem tingut l'últim tir per vèncer". Per acabar, a diferència de Ponsarnau, va assegurar que el Meridiano no fitxarà: "confio cegament en la plantilla".