A una setmana de visitar el Bernabéu, el Barcelona s'ha complicat la vida davant el cuer Almeria, que contra tot pronòstic s'ha avançat al marcador i ha obligat el conjunt blaugrana a treballar durament per derrotar-lo (3-1) i mantenir així els vuit punts de renda sobre el Reial Madrid.

Ha sortit malament el Barça. Apocat, mig adormit, com si el 0-3 que el conjunt blanc li acaba d'endossar a l'Athletic a La Catedral no anés amb ell. I l'Almeria ho ha aprofitat per deixar-li clar que no pensava regalar el partit.

Ben posicionat al camp, amb Bernaderllo i Juanito treballant a preu fet en la medul·lar i Crusat molestant amb la seva velocitat a Maxwell i Milito, el conjunt d'Almeria ha incomodat el seu rival durant els primers minuts.

Imprecís enrere i sense frescor ni profunditat davant, a l'equip de Guardiola li ha costar arrencat un quart d'hora. Ha hagut de ser Bojan qui protagonitzés la primera jugada de perill en una internada per la dreta que ha acabat amb un xut als núvols de Thiago.

A partir d'aquí, el Barça ha anat progressant en el seu futbol, encara que no ho ha fet prou. Mascherano ha vist la cinquena groga als vint minuts per una entrada a Crusat i Bojan s'ha lesionat a la mitja hora i ha hagut de ser substituït per Villa. L'argentí ser perdrà el clàssic del Bernabéu i el de Linyola probablement corri la mateixa sort.

Amb Xavi desactivat i Messi entestat a fer la guerra pel seu compte, ha tornat a ser Iniesta, el futbolista més en forma d'aquest equip, qui acudís al rescat.

De les seves botes han sortit les millors jugades d'aquesta primera meitat. Un xut escorat, un parell d'arribades que han acabat amb dos remats de Messi i algun detall del seu repertori per emmarcar.

L'Almeria no s'acostaria més a la meta defensada per Pinto, ni tan sols provaria a disparar entre els tres pals durant tot el primer temps. Però tot i així, el Barcelona no donava una sensació de domini aclaparador.

Moltes coses han passat després de la represa. El Barça ha sortit més endollat i ha posat setge a la meta defensada per Diego Alves. Villa ha rebut d'Iniesta i ha reprès la seva ja famosa relació d'amor-odi amb els pals just abans que l'Almeria es disfressés d'Sporting per fer saltar la banca de la Lliga.

Contraatac de Piatti i definició de Corona: 0-1 i quaranta minuts encara per jugar-se. Els locals no han tingut temps d'acusar el cop. En la jugada següent, Villa ha estat abatut per Diego Alves i Messi ha convertit la pena màxima en l'1-1.

Guardiola ha tret a Milito i ha ficat Pedro per anar definitivament a pel partit. Olabe ha respost establint Corona, l'autor del gol visitant, i donant entrada a Uche a la recerca d'un futbol més directe.

Villa i Pedro ho han provat per partida doble abans que el jove Thiago signés la seva consagració amb els més grans elevant-se sobre Acasiete i connectant un gran xut a la sortida d'un córner per consumar la remuntada. Guardiola l'ha premiat substituint-lo immediatament per Keita.

Els catalans no han patit en els vint-i-cinc minuts restants, però tampoc s'han prodigat molt més per buscar el gol. En el temps afegit, i amb el conjunt andalús penjant pilotes a l'àrea blaugrana, Messi ha sentenciat en robar-li la cartera a Marcelo Silva.

- Fitxa tècnica:

3 - Barcelona: Pinto; Alves, Piqué, Milito (Pedro, min.54), Maxwell, Mascherano, Xavi, Thiago (Keita, min.67), Bojan (Villa, min.30), Iniesta i Messi.

1 - Almeria: Diego Alves; Macedo, Marcelo Silva, Acasiete, Luna, Juanito, Bernardello, Ortiz (Feghouli, min.80), Corona (Uche, min.57), Crusat (Goitom, min.70) i Piatti.

Gols: 0-1: Corona, min.50. 1-1: Messi (p), min.52. 2-1: Thiago, min.64. 3-1: Messi, min.90+1

Àrbitre: Ayza Gámez (Col·legi valencià). Ha mostrat targeta groga a Bojan (min.17), Mascherano (min.19), Bernardello (min.45), Diego Alves (min.52), Ortiz (min.62) i Villa (min.77).