El futbol del Bages i el Berguedà, unit per no pagar les mutualitats

La decisió de la Federació de fer pagar la mutualitat als jugadors de futbol base ha estat el detonant de la creació de l'Associació de Clubs del Bages i Berguedà

 07:59  
El futbol base ha de tornar a pagar
El futbol base ha de tornar a pagar arxiu/eudald Redó

FRANCESC DALMAU Els clubs de futbol del Bages i el Berguedà s'han mobilitzat per fer un front comú a l'hora de trobar solució als seus problemes, moltes vegades semblants en les diferents entitats. La decisió de la Federació Catalana de Futbol de fer pagar la mutualitat als jugadors de futbol base ha estat el detonant de la creació de l'Associació de Clubs de Futbol del Bages i Berguedà, a la qual ja s'han adherit 28 entitats d'aquestes dues comarques. Com a precedent hi ha el cas de l'Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i comarca, que precisament ha estat la que ha servit de model als equips de casa nostra.

Mentre s'acaba de constituir l'associació com a tal, amb la junta directiva corresponent i es redacten els estatuts interns, la lluita inicial incidirà a intentar que la Federació Catalana de Futbol es tiri enrere en la seva decisió de fer pagar la mutualitat. El president de la Balconada, Albert Garcia, que, juntament amb la Sagrada Família, han estat els clubs impulsors de la iniciativa, ha comentat que "des que a l'assemblea de la FCF es va decidir que la mutualitat s'havia de tornar a pagar, ens vam moure al Bages i al Berguedà i la veritat és que la resposta ha estat molt bona. Hem notat que els clubs estan molt molestos amb el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, que a la campanya electoral no va parlar mai de fer pagar les fitxes dels jugadors de futbol base". Garcia té clar que "la nostra protesta ha d'anar tan lluny com puguem. Primer demanarem una assemblea extraordinària, i si no ens fan cas, anirem per un vot de censura al president i, si cal, que es tornin a fer eleccions perquè ens sentim enganyats".

En aquestes reivindicacions contra la federació la nova associació no anirà sola. Precisament, avui a Barcelona hi ha una trobada de clubs que es mouen en la mateixa línia i en la qual participaran els membres de l'Associació de Clubs de Futbol del Bages i Berguedà.

A part de lluitar contra aquesta decisió de la federació de tornar a fer pagar la mutualitat, l'associació vol aconseguir que entre els clubs de la Catalunya central hi hagi més comunicació, sobretot a l'hora de fer els fitxatges; també es creu que, units, els clubs poden tenir més força a l'hora de fer recursos als comitès de competició i apel·lació o quan hi pugui haver algun problema arbitral, ja que, segons Garcia, "ens sentim desemparats".

Bàsquet Manresa

Xat amb Pere Tomàs

Aquest dijous, a les 19 h, Pere Tomàs respondrà les vostres preguntes en un xat amb els lectors de Regió7. Mira el missatge que té per a tu i participa: http://comunitat.regio7.cat/entrevista-chat/7530/esports/pere-tomas/entrevista.html

Posted by Regió7 on dimarts, 25 / octubre / 2016

Xat amb Pere Tomàs

Aquest dijous, a les 19 h, participa en una trobada digital amb el jugador de l'ICL Manresa

Josep Cerdán rep un emotiu comiat del món del bàsquet

Josep Cerdán rep un emotiu comiat del món del bàsquet

La sala Montserrat de Fontanova s'omple en la cerimònia per l'exdelegat de pista de l'ICL Manresa

El Barça trenca el partit d´hora i no té problemes

El Barça trenca el partit d´hora i no té problemes

Eriksson destaca en els blaugrana i Marc Garcia s'estrena amb el Betis

L´ICL es planteja el partit amb la Penya com a clau per afermar-se a la lliga

L´ICL es planteja el partit amb la Penya com a clau per afermar-se a la lliga

El club, pendent de l'evolució de Tomàs i Costa, podria anunciar un fitxatge

Buscador de deportes

Esport internacional

Enllaços recomanats: Premis cinema