És un il·lustre veterà de l´ACB, que va deixar un bon record en el seu pas per Manresa. El base gallec Javi Rodríguez (Porriño, 1979) ha estat les dues últimes temporades en el Bizkaia Bilbao. En la darrera ha aconseguit el subcampionat de la lliga, tot i que ho ha fet en posició d´espectador a la segona part del campionat, quan el tècnic Katsikaris el va deixar sense fitxa. Tot i que va tenir ofertes per poder canviar d´aires, ell es va quedar tot esperant una oportunitat que no va arribar. Desvinculat del club bilbaí des de fa uns dies, prepara la seva nova etapa, qui sap si al Congost.

És veritat que el Manresa li ha fet arribar una oferta?

Sí, és cert que hi ha interès, que hem parlat i que el meu agent està en contacte amb l´Assignia.

Que no hi hagi hagut encara un acord significa que, des del seu punt de vista, la proposta que li fan és massa baixa?

Prefereixo no valorar si és alta o baixa, bona o dolenta. Crec que el que toca és negoicar, tant per una part com per l´altra. Ens cal saber tenir paciència però sense deixar que el tema s´aturi si és que volem arribar a una entesa satisfactòria.

Ha parlat amb Ponsarnau? El beneficia que ell continuï com a entrenador del Manresa?

Sí, hem estat en contacte i hem anat parlant. Jo sé perfectament la forma que té de veure el bàsquet, el que em demanaria i el que jo li puc donar. Jo em sento capacitat per encaixar en un equip i un club que conec perfecrament, sé tot el que representa per a la ciutat.

Sap també que l´Assignia està en converses amb altres bases, hi ha la possibilitat d´apostar per un estil de jugador més explosiu que el seu. No tem que, si amb vostè les converses s´allarguen gaire, el deixin de banda?

No, jo no hi puc fer res, espero el que em digui el meu agent, tant de bo tot es pugui arrenjar, però no depèn només de mi, ens caldrà esperar una mica més.

El que ja són segurs són els fitxatges de Doellman i Adam Hanga, què li semblen?

No conec Hanga i, per tant, no en puc opinar. Quant a Justin Doellman, em sembla un gran encert, és un jugador que a mi m´agrada molt. En la primera temporada a l´ACB, ha mostrat el seu potencial, en atac és un jugador molt perillós i versàtil, capaç d´anotar punts. Veig que es pot construir un conjunt que sigui força consistent. I penso que una bona notícia també seria que es confirmés aviat que Montañez continua. És un jugador que dóna un plus de caràcter, de gran implicació i d´experiència que un equip com el Manresa ha de necessitar sempre.

Com es troba vostè després de mitja temporada en la qual no ha competit, s´ha entrenat però no ha jugat partits. Estarà en condicions per poder participar al màxim de les condicions en un nou projecte.

Sí, no estava jugant però he fet un bon treball físic durant aquests darrers mesos i jo estic convençut que no me´n ressentiré. Al revés, jo tinc ganes de demostrar que puc ser molt útil allà on vagi.

Per què no va marxar de Bilbao quan va veure que no comptava per a l´entrenador i que, fins i tot, li retiraven la fitxa quan va estar recuperat Paco Vázquez?

Sí, vaig tenir alguna possibilitat d´anar-me´n a algun altre equip a mitja temporada passada, ho hauria pogut fer. Però jo confiava molt en mi i creia que podia tenir lloc al Bilbao. Per desgràcia no va ser així. Va ser un any dur perquè em vaig lesionar al principi, i tot es va complicar. Quan ja estava recuperat, em vaig haver de quedar al marge de tot el que eren els partits. No va ser agradable, però, tot i això, l´experiència que he tingut a Bilbao ha estat molt interessant.

Com ha anat vivint, des de la banda, tots els play-off pel títol, la final amb el Barça?

Per a mi ha estat un gran privilegi ser-hi, formar part del club en el millor moment de la seva història. Ha estat un mes i mig fantàstic, malgrat que tingués, penso, una lògica enveja sana de veure els meus companys. Crec que vam arribar al nostre màxim de joc en el moment oportú, el bàsquet del Bilbao era agressiu i eficaç just en arribar als play-off. L´ambient del pavelló de Miribilla era digne de veure´s, va ser excitant.

Guanyar el Barça era gairebé impossible?

Si som sincers, sí. Abans que la sèrie final es posés en marxa jo ho veia tan complicat com va ser. Tot i que el Bilbao estava animat, ja que havia eliminat el Madrid, el Regal Barça venia amb el disgust d´haver quedat fora de la Final Four del Sant Jordi i això era un extra en la seva motivació. Per a mi era el millor equip d´Europa, i el Panathinaikos el va eliminar gràcies a un gran platejament tàctic de qui més títols ha guanyat a Europa, Obradovic.

Vostè era el tercer base del Tau que va caure en la final de lliga el 1998 amb el TDK. Hi havia algun paral·lelisne en el Barça-Bilbao?

Tant el TDK com el Bilbao van jugar amb el factor pista en contra, però cap més. La diferència que hi havia amb el Barça era més gran que la del Manresa amb el Tau.