La negociació és tancada i hi ha entesa entre l'Assignia i el base Javi Rodríguez, que només ha de signar el contracte que el vincula per una temporada amb el club del Nou Congost. Ahir, tant el Bàsquet Manresa com el mateix Rodrí-guez van donar l'acord per fet.

En declaracions a aquest diari, Javi Rodríguez va manifestar que "al final hem apropat posicions i la negociació ha donat bon resultat. El contracte serà per només una temporada, però estic satisfet que tot s'hagi arranjat i de poder tornar a Manresa, on em vaig sentir molt còmode en les dues temporades i mitja que hi vaig jugar".

En principi, el jugador no té previst desplaçar-se a la capital del Bages abans de la pretemporada, que s'iniciarà cap a mitjan agost. "No fa falta que em presentin, a mi ja em coneix tothom!", feia broma ahir Javi Rodríguez.

El jugador de Porriño, format als equips inferiors del Tau de Vitòria i amb experiència també a la lliga universitària dels Estats Units, va jugar a l'ACB a Gijón, a Fuenlabrada (on va arribar a ser internacional absolut) i al Breogán de Lugo, on el jugador va viure un període d'ostracisme del qual va ser rescatat per Ponsarnau, que hi va apostar per conduir el Ricoh Manresa cap a l'ascens a l'ACB. El mes de gener del 2007, Rodríguez va arribar al Congost i aviat es va fer el base titular d'un equip que també tenia com a directors de joc Óscar González i el prometedor Sergi Llull, que acabaria aquella temporada al Reial Madrid.

Amb Rodríguez, el Manresa va aixecar el vol i va consumar el salt a l'ACB en superar als play-off els equips de Los Barrios i el Huelva.

En la màxima categoria, el base gallec s'hi va estar un parell d'anys, fins al 2009. En pista, ell era qui marcava el ritme del joc. Quan el 2009 va decidir marxar al Bizkaia Bilbao, que li oferia més diners, el seu lloc al cinc titular el va ocupar San Miguel, al qual ara substituirà. No va tenir gens de continuïtat a Bilbao, sobretot l'última temporada, marcada per lesions i la poca confiança de Katsikaris, que el va deixar més de mig any sense fitxa. Malgrat tot, el base de 32 anys es decantava per no marxar, tot i les propostes que li van arribar, i va mantenir la forma física als entrenaments de l'equip basc, subcampió de l'ACB la temporada passada. Rodríguez va jugar 22 partits a la LEB amb el Manresa amb mitjanes de 24,5 minuts, 7 punts i 4,3 assistències. A l'ACB, va jugar 62 partits amb mitjanes de 25 minuts, 6 punts i 5,6 assistències. El club del Nou Congost, finalment, s'ha decidit per l'opció més coneguda.

Majstorovic té la paraula

Un dels jugadors amb qui més bé s'entenia Rodríguez era un Josh Asselin que s'ha ofert al club manresà i que encara és possible que torni al Congost. Amb les dues fitxes extracomunitàries ja plenes amb Doellman i Downs, el fet que Asselin pugui ser jugador espanyol en haver-se casat podria afavorir l'operació. En canvi, ahir el director esportiu de l'Assignia, Pere Capdevila, es mostrava més pessimista sobre Serge Ibaka, amb el passaport concedit pel govern central des de divendres. "No hem avançat en aquest tema, caldria contractar una assegurança si ell juga fora de la NBA". El pivot dels Oklahoma City Thunder, a punt de debutar amb la selecció, està pendent del locaut.

Quant al joc interior, el Bàsquet Manresa encara espera la resposta de Milan Majstorovic. El serbi ha rebut l'oferta per renovar amb un contracte a la baixa; tant els tècnics com els directius volen una resposta afirmativa, però en cas contrari, s'estudien altres alternatives. L'últim cas que cal resoldre és el d'Alfons Alzamora: la continuïtat del pivot mallorquí no està, segons l'Assignia, descartada.