Després de força anys d'inactivitat, sobretot relacionada amb la base, Sant Vicenç de Castellet recuperarà aquesta propera temporada la pràctica del futbol, amb el naixement d'una nova entitat, la Unió Esportiva Castellet, que res no té a veure amb els anteriors clubs santvicentins de futbol.

Raúl Amo és l'ànima d'aquest nou club. Ell comenta que "jo havia entrenat equips de futbol base a Vilafranca i també a Terrassa. Fa quatre anys vaig venir a viure a Sant Vicenç i vaig informar-me del perquè no es feia futbol al poble. Tinc la sort de conèixer molta gent relacionada amb el món del futbol que ha estat al Barça, i tinc clar com es pot fer la planificació d'una entitat. Vaig parlar fa un temps amb l'anterior regidor d'Esports de l'Ajuntament per veure les possibilitats de tirar endavant un nou club, però el tema va quedar aparcat per les eleccions. Un cop escollit un altre govern ara al maig, vaig reprendre les converses amb el nou regidor d'Esports, Jordi Bacardit, i aquest va veure molt bé la recuperació del futbol a Sant Vicenç. L'Ajuntament ens dóna suport en tot el que puguem fer, però també és cert que ens hem hagut d'espavilar per començar a funcionar, sobretot per adequar el camp municipal de futbol, que estava completament deixat". De cara a la propera temporada, la intenció de la UE Castellet és formar equips en les categories prebenjamí, benjamí, possiblement aleví i una escola. Raúl Amo té clar que "volem ser un club seriós. Encara hi ha un cert recel de com va acabar l'anterior club de futbol, amb mala maror i amb un gran deute social. Nosaltres tenim clar el dèficit formatiu que hi ha al futbol base arreu. Als altres llocs, els paguen perquè ensenyin a jugar a futbol als seus fills. Aquí pagaran perquè els ensenyem bé. Volem anar creixent de mica en mica fins a poder tenir tota la cadena de categories. Fins i tot estem estudiant la possibilitat de muntar un primer equip ja aquest proper curs, però no ho tenim clar".

El president d'aquesta UE Castellet serà el manresà Pedro Ismael Sánchez. Respecte a unes hipotètiques millores al camp municipal, Raúl Sánchez és realista afirmant que "primer de tot el que hem de fer és consolidar-nos, tibar del carro, i d'aquí a dues o tres temporades ja es veurà".

El mes passat, la UE Castellet va fer jornades de portes obertes al camp. En aquest sentit, els interessats a formar part dels equips d'aquesta nova entitat poden informar-se al 680 682 839.