En el partit més seriós fins ara de tota la pretemporada, i només cinc dies abans d'afrontar la semifinal de Lliga Catalana amb la Penya, el Bàsquet Manresa va superar anit amb claredat el Lucentum. Era un duel entre dos equips que han de ser rivals directes durant la Lliga Endesa i ambdós s'ho van prendre amb rigor. Però l'Assignia va ser el que va jugar més com un bloc i va anar trobant homes encertats en el transcurs del matx per acabar com més consistent i eficaç, vencent de 20, sense discussió.

Des del principi, el partit tenia un gran ritme i unes defenses que no regalaven res als rivals. L'Assignia va sortir amb el cinc teòricament titular i els aparellaments van ser espectaculars, sobretot entre Josh Asselin i Lamont Barnes, i encara més el de Doellman amb l'expivot manresà Koko Ivanov. L'equip de Ponsarnau va aguantar bé el tipus amb les rotacions (un gran treball d'Hernández i Achara) i va obrir un marge de 6 punts, reduït al 17-14 del final del primer període.

Un triple d'Achara va mantenir els manresans davant (22-18); de tota manera, el matx va entrar en un cames ajudeu-me del qual va treure més profit l'Alacant, que es va avançar (primer amb 22-24, després 27-31). Un rebot ofensiu de Palsson va deixar el marcador en un mínim 31-32 al descans.

El cinc de la represa va ser més eclèctic amb Hernández, Palsson, Hanga, Doellman i Asselin. Amb bones connexions entre aquests dos darrers, l'equip manresà va ser capaç de capgirar (36-35). Estava entrant més en joc Adam Hanga, dels més discrets en els primers quarts. Però el Lucentum també va saber respondre amb els triples de Jeremy Hazell (41-47). Hi havia un plus de tensió que va dur fins a una enganxada entre Hazell i Asselin, i una falta antiesportiva per part del jugador de l'Alacant. L'Assignia es va refer amb dos triples seguits del capità Montañez (48-49, min 29). Cinc punts seguits de Downs, que s'estrenava en el partit, van deixar el 53-49 a la fi del quart.

El Lucentum es va desmuntar en els darrers 10 minuts. Una altra falta antiesportiva (Barnes) i una tècnica contrastaven amb el gran control manresà, amb Oriola fent una bona aportació i un trio molt brillant format per Micah Downs, Doellman i Achara. Amb el 65-53 (min 35), el partit es va trencar de forma definitiva.