Un home de 35 anys veí de Vallbona d'Anoia va morir ahir poc després de finalitzar la cursa de l'Esquiador, una prova popular de llarga tradició (se'n disputava l'edició 23), que ahir tenia 1.400 inscrits. Julián Ramírez Vico, de 35 anys, havia completat tot el recorregut de 14 quilòmetres corrent, però es va desplomar just després de passar la meta.

La prova era vigilada, des d'un punt de vista sanitari, per dos metges, Josep Maria Soto i Manel Mateu, que van atendre Julián Ramírez ràpidament, però no van poder fer res per salvar-li la vida.

Es va intentar reanimar-lo a la zona de meta, i després traslladar-lo a l'hospital d'Igualada. Per això es va requerir el SEM i fins i tot es va activar un helicòpter, però el cor de Ramírez ja no va poder tornar a recuperar el batec.

Ahir, el regidor d'Esports de la localitat de Vallbona d'Anoia, Enric Rentero, lamentava la mort de Julián Ramírez Vico, un barceloní a qui la vida en parella havia dut a Vallbona. Rentero destacava ahir el caràcter alegre i extravertit de Ramírez, que era pare de dos fills. "Ell sempre reia", comentava ahir un commogut Rentero, que sentia de manera especial la mort, ja que havia estat company de Ramírez en l'equip de la tercera territorial del Vallbona d'Anoia.

Enric Rentero va explicar ahir que Ramírez, tot i que no es podia considerar que fos un esportista en actiu, sí que mantenia la pràctica. Jugava a futbol sala i s'havia estat preparant en les darreres setmanes per afrontar aquesta Cursa de l'Esquiador.

La commoció també va arribar a l'organització de la prova, la UEC Anoia, que en veure la irreversible situació va decidir suspendre tot el lliurament de premis. Quan es va confirmar la defunció, encara amb els participants a la zona de meta, es fa fer un minut de silenci. Josep Orpinell, el president de la UEC, considera que "és un fet lamentable", que "no havíem tingut en els 23 anys de la prova". El mateix Orpinell explicava ahir que Ramírez va participar com un més, i que va arribar amb una classificació discreta. Per a l'organitzador de la prova no es tractava d'un circuït dur, si no més aviat pensat per a una participació popular, amb uns 500 metres de desnivell.

L'Ajuntament de Vallbona va emetre ahir a la tarda una nota de condol a la família en què els ofereix " tot el suport possible en uns moments tan difícils". I va afegir que "en Julián sempre estarà amb tots els que l'estimen i també amb tots aquells amb qui ha compartit bons moments, i que, a Vallbona, són molts". També el CF Vallbona, on havia jugat Ramírez va quedar consternat, segons explica el president, Francesc Quesada.