El retorn de la lliga Endesa du un plat per als gurmets del bàsquet: l'Assignia rebrà el Banca Cívica, un dels quatre equips semifinalistes a la Copa del Rei (eliminat pel campió, el Reial Madrid) i que és un dels aspirants a les places de play-off. De fet, l'equip de Plaza té la urgència d'endur-se la victòria del Nou Congost, ja que ara mateix es troba fora dels vuit primers amb un desè lloc i 10 partits guanyats en la competició, tan sols un més que el Bàsquet Manresa, que es vol consolidar en la zona tranquil·la fent valer la seva solvència local.

El Banca Cívica és un oponent dels que sol crear moltes dificultats a l'Assignia. Els pivots de molts centímetres, la defensa amb gran exi-gència que és norma en els equips de Plaza, seran els obstacles que l'equip de Ponsarnau haurà de superar si es vol anotar el desè triomf. El conjunt andalús té una sèrie negativa oberta de tres derrotes en la lliga Endesa, on no ha guanyat des del 22 de gener quan vencia el Gran Canària (75-70).

La plantilla andalusa combina el múscul, l'alçada i la qualitat, en gairebé totes les posicions. Els dos bases són dels millors de la lliga i es combinen molt bé, amb uns valors complementaris. Més director i amb bon llançament de 3 punts (39% en aquesta lliga ), Earl Calloway hi aporta serenor; amb més talent físic, i amb futur a equips de més alta volada o de la NBA, hi ha el txec Satoransky, un base de 20 anys i de 2,01 que en el matx de la temporada passada al Congost va regalar un mat estratosfèric.

La plantilla sevillana és llarga, i com a escortes l'entrenador català té la intensitat de Txemi Urtasun (en el seu millor any a l'ACB), la gran classe del serbi Milenko Tepic i els triples letals de Carl English, però aquest serà baixa per a demà per la lesió a la mà que es va fer contra el Madrid a la Copa. Com a tres, Plaza té el veterà Pancho Jasen, que és tot un especialista a fer mal des del pal baix. El jove Joan Sastre, que va ser un dels jugadors campions a l'europeu sub-20 de Bilbao, ha entrat en els darrers partits després de superar una lesió important.

El quartet de pivots és també de categoria. Començant per un Paul Davis que continua jugant malgrat les molèsties a la mà dreta i que és un jugador dominador. A vegades pot arribar a coincidir en la pista amb Juanjo Triguero, un cinc amb una gran envergadura. En el lloc de quatre, Guille Rubio brilla més en defensa i Bogdanovic s'obre per perforar des dels 6,75 metres.