El gran clàssic de l'hoquei gel estatal està servit. L'Aramon Jaca i el CG Puigcerdà disputaran el play-off final de la lliga estatal després de superar el Barça i el Txuri Urdin en dues semifinals que van decantar de la seva banda, però de maneres diferents. Els ceretans només van necessitar dos partits per deixar a la cuneta el rival blaugrana mentre que el Jaca no va obtenir el bitllet fins ahir a última hora, després d'imposar-se en el tercer partit.

A la Cerdanya, l'equip de Peter Kotlarik no es va poder relaxar en cap moment davant d'un rival que, tot i haver perdut el primer partit de la sèrie a casa, estava disposat a forçar el tercer. A més, els blaugrana es van avançar amb un gol de Pablo Muñoz a passada de Tormo, resultat amb el qual va acabar el primer terç.

El segon parcial, però, va servir per posar les coses al seu lloc, sobretot, després d'una sortida molt forta del CG Puigcerdà. Trokan va empatar després d'una acció d'Hilario i Ortega. Només set minuts més tard, era Ribot Tona qui anotava, amb assistències de Morer i Cucurell. Per finalitzar aquest moment d'inspiració, Brabo va fer el tercer, en power play, gràcies a una passada d'Almendros i Bosom.

El Barça, però, donava el seu braç a tòrcer i Crivelli, aquest cop amb superioritat numèrica per al seu equip, establir un inquietant 3-2. Els nervis, però, van durar dos minuts i mig encara no, el temps que va trigar Trokan a fer el seu segon gol, també en power play, amb passades d'Hilario i Rasmussen. El darrer període s'hauria pogut complicar si els visitants s'hagues-sin situat un sol gol a sota en algun moment, però no va ser això i, quan faltaven menys de cinc minuts per a la finalització del partit, Daniel Ortega va establir el 5-2 definitiu, amb passades de Pereiro i de Trokan.

Dissabte comença el play-off final, al millor de cinc partits, a la pista del Jaca. Els aragonesos han estat dominadors de la temporada, però el CG Puigcerdà ha anat creixent durant la temporada i arriba en un bon moment de forma. El Jaca ha guanyat tres dels quatre partits d'aquesta temporada, però el darrer, a la Cerdanya, va caure de la banda catalana per 7-2, fet que dóna esperances.