j

aume Ponsarnau es va mostrar ben sincer en la roda de premsa, ahir a Las Palmas: "som un equip encara amb una mentalitat d'adolescent, encara creixem. En el descans, guanyàvem de 14 punts al Gran Canària però encara teníem por que ens remuntessin, de deixar escapar el partit. Per sort, la nostra arrencada de tercer quart ha estat molt convincent i ha estat la que ha acabat de decidir".

Per a l'entrenador del Manresa, "han estat clau les experiències negatives en altres partits que hem tingut aquesta temporada amb unes situacions similars, com les de Badalona o Santiago". L'entrenador va valorar l'esforç de tots els homes que van contribuir al triomf, però va afirmar sobre el treball de Hanga que "ens ha aportat molt des de la seva entrada al primer quart, és un jugador que té una gran qualitat i al qual encara li podem treure molt més rendiment, aquesta és una de les assignatures pendents".

Ponsarnau admetia ahir que "la victòria, tal i com s'ha aconseguit, ens ajudarà a madurar com a equip". De tota manera, l'entrenador continua amb missatges en els quals xafa de peus a terra: "estem contents ara de poder generar il·lusió entre tots els nostres aficionats. Però just quan hem entrat al vestidor el que els he dit als jugadors és que el partit de dimarts amb el Blu:sens a casa és molt important per salvar-nos, que és el nostre primer objectiu".

Asselin: "la defensa, vital"

És un dels americans, durant tota la història del Manresa, amb més grau d'identificació amb el club. En el partit d'ahir el seu encert en els primers minuts del segon quart va ser fonamental: "estic satisfet del meu joc, d'haver ajudat, però crec que la feina en defensa de tothom ha estat tan o més vital. No hem deixat que estiguessin còmodes en cap moment, hem corregut molt bé enrere i hem controlat els seus rebots en atac, ja que ells sempre es basen en els segons o tercers llançaments".

Josh Asselin valora que "aquest triomf a Canàries té mèrit ja que sé que no es guanyava aquí des de fa nou anys, des del 2003. No ens ho hem de creure, hem de continuar treballant". L'ala hongarès Adam Hanga va ser un altre dels homes de l'Assignia més entonats. "Era un partit complicat, ells jugaven amb molta força però jo he tingut unes sensacions positives des que m'ha tocat sortir a la pista. Penso que de mica en mica hem anat agafant la mentalitat necessària".

Adam Hanga explica que està "molt agraït al tracte que rebo al Manresa, han confiat en mi i jo espero ser útil al màxim. Ara som en un bon moment de la lliga; en tot cas, ja he vist la dificultat que té aquesta competició i el partit de demà amb el Blu:sens segur que tornarà a posar-nos a prova".