La destitució del portuguès André Villas-Boas com a entrenador del Chelsea, que es va fer oficial ahir, acosta Pep Guardiola a la banqueta dels blues. Almenys aquestes són les especulacions d'una part de la premsa britànica, que ja han dit que el santpedorenc, que continua sense renovar amb el Barça, és l'objectiu del magnat rus Roman Abramovich, tot i que no arribaria fins a la temporada vinent, quan estigués lliure.

Ahir, tant The Sun com The Mirror van especular amb aquesta possibilitat. El primer rotatiu ja va començar la setmana parlant de les passejades de Jose Mourinho per Londres i el fet que hagués comprat una casa per tornar a la capital la temporada que ve i entrenar el seu exequip. Un cop desmentit el rumor pel mateix portuguès, el següent objectiu és Guardiola. Per la seva banda, The Mirror, especula amb la possibilitat que Rafa Benítez, ara sense equip, finalitzés la temporada abans que el Chelsea es llancés a buscar l'actual tècnic del Barça. El diari diu que el santpedorenc "era ja la primera opció d'Abramovich, abans de Villa-Boas, però que al final es va haver de decantar per l'extècnic del Porto ja que Guardiola havia renovat pels blaugrana".

En la seva argumentació, The Mirror explica que el bagenc ha deixat anar des de fa temps que la seva època al Barça s'acaba i també el fet que, quan ja ha començat el mes de març, encara no hagi dit què farà la temporada que ve i el desgast del càrrec. Es tracta d'un dels rumors que anirà sonant amb força cada cop que qualsevol equip europeu de nivell tingui problemes amb el seu entrenador o el destitueixi i Guardiola encara no s'hagi decidit.

Vuit mesos al càrrec

El fracàs d'André Villas-Boas a la banqueta del Chelsea és el més espectacular que ha tingut un entrenador des que Roman Abramovich és l'amo del conjunt londinenc, un equip que transitava pel centre de la classificació de la Premier fins que va arribar ell. Va ser fitxat l'estiu passat després de pagar gairebé 16 milions d'euros al Porto, equip al qual havia guanyat la lliga, la Copa i l'Europa League. En ell es veia un perfecte continuador de la filosofia que Jose Mourinho havia implantat al Chelsea fa uns quants anys. A més, practicava un joc espectacular amb el conjunt portuguès.

A l'hora de la veritat, però, i aquest pot ser un avís per si Guardiola vol anar a entrenar a Stamford Bridge, no ha trobat mai la manera de fer jugar un equip que, ara mateix, és a fora de la zona de Lliga de Campions. Ha fracassat a l'hora de transformar un equip que ha destacat per la força física en els darrers anys en un de toc. A més, ha tingut enganxades importants amb pesos pesants de l'equip, com Lampard, Terry i Drogba, que sens dubte han pressionat per treure's el tècnic del damunt, i també ha assistit al fracàs de Fernando Torres, un autèntic suplent de luxe.