El primer plat fort de la temporada de bicicleta de muntanya es va disputar ahir a Aguilar de Segarra i Rajadell amb la Marató de l'Anbaso alhora campionat de Catalunya de llarga distància. Més de 400 participants es van enfrontar a un recorregut de 54 km molt característic de la zona, coneguda per les proves de l'Anbaso, organitzadors conjuntament amb Ocisport.

Després d'un minut de silenci es va donar la sortida, amb molts noms il·lustres que van encapçalar els primers quilòmetres, com Núñez (Mossos), Leao Pinto (Bicis Esteve), Heras (Specialized), Muñoz (Tomàs Bellès), Ventura (Sumatory), Colomé (Bicis Esteve), Almenara (Bicis Esteve), Guerra (L'Espirall), etc, fins al quilòmetre 30, en què començava la pujada més dura del recorregut. A partir d'aquí, David Lozano va poder agafar uns metres d'avantatge, que va anar augmentant a mesura que passaven els quilòmetres, fins a alçar-se vencedor de la prova amb un temps de 2h 29' 53'', al davant del seu company d'equip Luis Leao Pinto que va entrar a 2'43". En tercera posició es va classificar Ismael Ventura, amb problemes mecànics i que tan sol va cedir 2" respecte al corredor portuguès. Els corredors de Bicis Esteve van ser els clars dominadors de la prova i es van endur el primer lloc d'equips.

En fèmines, Sandra Santanyes (Bicis Esteve) va seguir els passos dels seus companys d'equip. La segona posició femenina va ser per a una gran actuació de la jove Miranda Agustí (Tomàs Bellès-Cannondale), primera sub-23, i en tercera posició va entrar Mercè Petit (Team Blue Motors Ponts).

En sub-23, Umbert Almenara va realitzar una dura cursa amb Ever Alejandro Gómez (OKI-Orbea), encara que va controlar en tot moment la primera posició, i van ocupar respectivament la 7a i 8a posició de la general. Christian Collados, de Bicis Esteve, es va imposar a Christophe Bassons en màster 30. Joan Pons, en màster 40; Xavier Bosch, en sènior; Francisco Guerra, en veterans 50; completen els títols de Campió de Catalunya BTT marató 2012.També es va fer una pedalada popular de 30km que va ser molt participada.