La Lliga va semblar perduda fins que Leo Messi va voler. L'argentí, fluix durant tota la primera meitat, fins i tot en ocasions desaparegut, va decidir deixar-se veure després del descans. I sort per al Barcelona. Va ser Leo endollar-se al partit, que els blaugrana començarien a carburar per remuntar així el gol inicial de Barkero. Dues dianes seves van permetre als homes de Josep Guardiola superar l'exigent prova del Ciutat de València amb una victòria que els manté 4 punts per sota del Reial Madrid i quan només resta una setmana per a l'esperat i decisiu clàssic al Camp Nou.

Ja havia avisat el mateix Guardiola que al camp del Llevant ningú li regalaria res al seu equip. Així va ser. I això que els catalans van sortir a mossegar, amb ganes de marcar ben aviat per aplanar així el camí cap a una victòria més que necessària si es volia seguir amb vida a la Lliga. Pedro, cada cop més entonat, va posar a prova un inspirat Munúa, mentre que Cesc i Alexis feien de les seves a la caça d'un gol que es resistia.

Però, coses que li solen passar al Barça, va ser el Llevant el primer a colpejar. En una acció a l'àrea blaugrana, Sergio Busquets va cometre penal per mans. Barkero no va fallar des dels 11 metres, desfermant l'eufòria del Ciutat de València, un estadi que s'ha permès el luxe de presenciar cada dues setmanes la que s'ha convertit en la revelació de la temporada. A més, el gol no només va activar el conjunt local, sinó que va desactivar un Barcelona que, amb el pas dels minuts, semblava diluir-se.

El Madrid havia tombat l'Sporting i, amb el momentani 1-0 en el marcador, la diferència respecte els blancs ja s'havia ampliar de nou fins els 7 punts, pel que la remuntada era una necessitat més que urgent. Passaven els minuts i els blaugrana no carburaven. Guardiola va donar entrada a Isaac Cuenca després del descans; l'extrem va donar vida als barcelonistes, que de mica en mica van anar treient el cap per la porteria de Munúa. El porter va haver d'intervenir en un tir enverinat d'Adriano, però no va poder fer res poc després quan Leo Messi, en la primera acció de mèrit de l'argentí, aconseguia l'empat amb tot un món per endavant. El Barça tornava a despertar i el Llevant, cada cop més endarrerit al seu camp, veia com el seu rival li guanyava metres a la caça del gol. El segon no trigaria en arribar. I ho va fer després d'una jugada molt protestada pels homes locals. Cuenca, en una internada a l'àrea, queia per la pressió d'un rival. L'àrbitre, a instàncies de l'assistent, va xiular un penal que Messi s'encarregaria a transformar.

Tot i patir en excés als darrers minuts, l'electrònic no es va moure i el Barça segueix a 4 punts.