Després de batre l'Unicaja, ahir el Caja Laboral també va passar per l'adreçador de l'Assignia. L'equip de Ponsarnau va jugar, altre cop, sense cap complex en un partit davant un equip que en teoria el supera en potencial; tan sols la pressió va tenallar els del Nou Congost quan es van veure en el marcador deu punts per sobre (69-59) tres minuts abans del final. Aleshores, els atacs es van tornar pesats, sense la màgia d'un Gladyr que havia enlairat abans els de l'Assignia. Doellman va posar el 72-70 amb tirs lliures i en l'última jugada els manresans optaven per defensar i no fer falta. L'esforç de tot el matí va tenir premi amb la sort també de la banda local: el triplista Teletovic va enviar la pilota al ferro i el rebot de Lampe tampoc no va trobar la cistella. L'explosió d'alegria de jugadors i aficionats al Congost era plenament justificada. L'equip està firmant el que és una temporada esplèndida i encara té vives les possibilitats de disputar els play-off. La visita a Alacant de diumenge que ve és decisiva.

En l'Assignia, la novetat del cinc inicial era la presència de Kieron Achara en lloc d'Asselin, que durant la setmana havia tingut problemes d'esquena. Com a ales, Ponsarnau apostava per Gladyr i Hanga, i van completar aquest equip de sortida els habituals Rodríguez i Doellman. Dusko Ivanovic, per la seva banda, va començar amb Prigioni, Ribas, Nocioni, Teletovic i Milko Bjelica. La primera cistella la va anotar un motivat Chapu Nocioni, que es va anar apagant i que ahir no va ser un dels protagonistes del matx. Els locals van respondre amb decisió, amb un triple de Rodríguez i amb dos tirs lliures de Doellman (5-2). Es va entrar en una fase d'intercanvi de cistelles, amb el primer triple de Gladyr que posava al marcador el 10-6 (minut 4). En les accions de l'atac, els manresans es van mostrar inspirats i van buscar cistelles fàcils i amb la combinació Hanga-Achara els del Nou Congost van assolir sis punts de marge (amb un 14-8) que va forçar el temps mort visitant.

Oleson va entrar en l'equip del Caja Laboral, que va revifar amb els tripels seguits de Milko Bjelica i de Teletovic. L'Assignia, però, va saber aguantar amb Doellman (18-14). En els locals hi va haver els primers canvis, amb les entrades d'Asselin i el capità Montañez. El Baskonia va empatar amb encerts de Mirza Teletovic i del polonès Lampe, que havia acabat d'entrar a la pista. Els manresans van tornar a donar un cop sobre la taula, amb cistelles de Doellman i el segon triple anotat per Gladyr (23-18, min 9). Aquest quart es va acabar amb presència damunt el parquet d'Hernández, Downs i Oriola.

El partit va embogir en arrencar el segon quart. Ambdós equips es van fer un fart de córrer però els va abandonar l'encert. Adam Hanga va entrar per Downs amb 25-22 al lluminós. L'equip basc es va posar a un sol punt de l'Assignia i Brad Oleson, des de 6,75, girava amb un 25-27. En cinc minuts de període, els manresans encara no havien fet cap cistella en joc. Javi Rodríguez va entrar per Hernández però no va millorar l'eficàcia dels locals; en canvi, Teletovic posava el 25-30, en un pacial que era de 2-12.

Gladyr anotava dos tirs lliures i era per fi Hanga qui encistellava en una acció individual. El nou triple, altra vegada de Teletovic, posava el 29-33 a un parell de minuts per a la mitja part. El Nou Congost es va aixecar amb l'oportú triple anotat per Hanga (32-33). Ja en el darrer minut, el 2+1 Doellman suposava la igualada (35-35) amb la qual es va arribar al descans.

Treball, i sort al final

L'Assignia Manresa va reprendre el matx amb el cinc del principi, tan sols amb la variació d'Asselin per Achara. Manresans i bascos tenien de nou uns seriosos problemes per anotar i l'equilibri es mantenia. En els locals, era Asselin qui afinava en els llançaments de cinc metres. Doellman hi posava cullerada en convertir el 43-39 (min 24).

Per a l'Assignia hi havia la mala notícia de la tercera falta de Sergiy Gladyr, rellevat per Montañez. Els del Caja Laboral, amb un parcial de 0-5, es van posar davant. Per sort, una penetració del manresà Javi Rodríguez va trencar una mala ratxa local. En uns segons en què els àrbitres van menjar-se el xiulet, una esmaixada de Hanga va posar fi als despropòsits (47-44). L'Assignia estava ara més despert però Mirza Teletovic va desvetllar els de Vitòria quan aquests més ho necessitven (49-47). L'acció de mèrit va ser de Hanga, quan al final de la possessió, va encertar des de vuit metres (54-49). El tercer quart es va tancar amb un 56-53.

El període definitiu va començar de la millor manera, amb un parell de triples de Gladyr, que va obrir una diferència de 7 punts (62-55). Era el moment de l'ucraïnès, que fins i tot va anotar des de dins (64-57) i havia fet 18 punts, abans de sol·licitar ell mateix el canvi; estava fos. Els bascos es posaven a 5 punts amb el 64-59 quan quedaven cinc minuts. Una pilota robada de Hanga va donar oxigen als manresans que van disposar de dos tirs lliures molt ben aprofitats per Doellman (66-59). La lluita en el rebot va oferir dues noves oportunitats des de la personal per a Javi Rodríguez, que n'aprofitava una (67-59). Teletovic va errar dos tirs lliures i l'assistència preciosa de Rodríguez a Doellman va posar el 69-59. Encara no estava guanyat.

En els dos minuts següents, els del Baskonia van fer un parcial de 0-7 amb tirs lliures de Lampe i de Prigioni. El 69-66 era el resultat a 56 segons del final; Asselin no va encertar un tir llunyà i Nemanja Bjelica igualava (69-69) gràcies a un 2+1. Quedaven 20 segons i era pilota del Manresa; el Baskonia va optar per cometre falta i Doellman va encetar només un cop. Lampe feia el mateix (70-70). Doellman va afinar, ara sí, des de la línia de 4,60 (72-70). En els 10 darrers segons ni Teletovic ni Lampe van canviar res. i l'Assignia ho va celebrar.