L'alemany de Mercedes Nico Rosberg va completar una cursa perfecta en el Gran Premi de la Xina, on va sortir des de la pole position, i va aconseguir la seva primera victòria en una cursa de Fórmula 1, en una jornada en què Fernando Alonso, novè classificat, va perdre el liderat en benefici dels McLaren de Lewis Hamilton, tercer ahir, i Jenson Button, segon. El català Pedro Martínez de la Rosa va acabar en el 21è lloc.

Mercedes ha demostrat durant el cap de setmana que pot rendir al màxim en cursa. Després d'un any sense emoció, pel domini dels Red Bull, la Fórmula 1 és molt més oberta, i això s'ha demostrat amb tres guanyadors (Button, Alonso i Rosberg) de tres escuderies diferents en tres curses.

Ahir, Rosberg va fer una sortida impecable i va dominar de principi a fi. L'emoció de la cursa d'ahir va arribar en la lluita per la segona posició, que va generar una cursa esbojarrada, plena d'avançaments, sortides de pista i frenades, de la qual va sortir triomfador Button. Dins de la igualtat, sembla que McLaren es troba un graó més amunt que els altres i ocupa els dos primers llocs de la general.

Desastre de Ferrari

Per la seva banda, Fernando Alonso va tornar a patir per la falta de velocitat i de tracció del seu Ferrari. L'asturià ja va avisar que l'esperava un cap de setmana molt complicat i es va complir el seu vaticini, condemnat a lluitar per treure algun punt i veure des de lluny la lluita per la victòria final.

El bicampió mundial, a més, va tenir una sortida de pista quan faltaven tretze voltes per al final. Es va passar tota la cursa amb trànsit al seu voltant, sobretot amb la companyia del veneçolà Pastor Maldonado. El pitjor de tot és que ni ell ni el seu company, Felipe Massa, no esperen millores per al Gran Premi de Bahrain, al circuit de Sakhir, que es correrà aquest proper cap de setmana.

Tampoc no arriben bones notícies per a Red Bull, que continua sense sumar cap victòria després de dos anys d'èxits. Tot i això, Sebastian Vettel va acabar content, ja que va sortir més enrere dels deu primers i va finalitzar cinquè, al davant de Mark Webber. Per la seva banda, l'escuderia HRT continua progressant i va aconseguir que els seus dos pilots acabessin la cursa sense problemes tècnics.