El món de l'hoquei patins igualadí està de dol per la mort, als 84 anys, de Delfí Trescents, la persona que a la capital de l'Anoia era coneguda com l'impulsor d'aquest esport a la ciutat. Trescents era igualadí, tot i que va passar els darrers anys de la seva vida a Segur de Calafell.

Fa seixanta anys va portar a la ciutat els primers patins, procedents de Barcelona, i hi va fundar la primera entitat, el Club Patín. Va ser el 1946 quan es va crear l'Igualada. En el llibre oficial de la història del club, "IHC, de l'Astòria a les Comes", explica com va ensenyar als amics de la ciutat aquella novetat, els patins, i com les primeres pràctiques van dur al primer partit, el 20 de novembre del 1949. D'aquell conjunt hi ha noms que ja han passat a la història, com Rius, Roca, Segura, Palmés, Morist, Pla, Bertran, Castelltort, Llobet i Pons. Precisament, aquest darrer va ser un dels seus millors amics. Josep Pons recorda que Trescents va patinar fins l'any passat, quan es va haver de retirar d'aquesta pràctica per culpa de la seva avançada edat.

El club, com ara es coneix, però, va néixer el 1950, quan es va crear com a oposició al club que havia impulsat la dictadura de Franco. El mateix Trescents explicava que aquesta divisió no va perjudicar, sinó que "va ser un estímul per als jugadors de cada equip, que miraven de superar-se".

Suport en una promoció

El darrer servei al seu club el va fer dos anys enrere, quan va tornar a Igualada per col·laborar amb l'IHC en un vídeo, al costat de Pons, on es va vestir amb la camiseta arlequinada per primer cop a la seva vida. En aquesta gravació, la història es va fondre amb les noves generacions per tal d'impulsar la pràctica d'aquest esport a la ciutat i també per fer augmentar el nombre de socis al club.