L'atleta paralímpic de l'Avinent CA Manresa Abel Ávila ha aconseguit el subcampionat dels 5.000 metres llisos T12 (deficients visuals) dels Campionats d'Europa d'Atletisme per a discapacitats (IPC) que tenen lloc a la ciutat holandesa de Stadskanaal; Abel Ávila, que va assolir un registre de 16'15"25, disputava la seva primera competició internacional després de dues temporades absent a causa de les lesions. El seu germà, Ignasi Ávila, que havia estat subcampió en els 800 metres llisos T12, només va poder ser cinquè a la final dels 1.500 metres llisos amb un temps de 4'05"38.

I el migfondista de l'Avinent CA Manresa Oriol Sellarés, guia de l'atleta espanyol Ricardo de Pedraza, es van proclamar campions d'Europa, es van imposar a la final dels 5.000 metres llisos T11 (cecs totals) amb un temps de 16'43"03. Així van confirmar les seves possibilitats de ser presents als Jocs Paralímpics de Londres.

A banda d'aquests europeus paralímpics, aquest cap de setmana és farcit de competicions. Eduard Viles (CA Igualada Petromiralles) és a Hèlsinki per competir avui (eliminatòries i demà (finals, si s'escau) en els 4x100 llisos dels campionats d'Europa absoluts amb el relleu de la selecció espanyola amb Àngel David Rodríguez (FC Barcelona), Bruno Hortelano i Alberto Gavaldà (Playas Castellón) i Diego Alexandre Alonso (Universidad de Oviedo), tenint en compte que un dels cinc atletes serà reserva.

A Castelló es disputarà el campionat d'Espanya cadet amb atletes de l'Avinent CA Manresa i del CA Igualada Petromiralles. A Águilas (Múrcia) es fan els campionats d'Espanya de veterans amb una àmplia representació de l'Avinent CA Manresa. I a Lloret, el CAM i el CAI també seran presents en els Campionats de Catalunya de categoria juvenil.