El pilot urgellenc Isidre Esteve va presentar ahir, a Barcelona, la seva participació en la Baja España del proper cap de setmana (del 20 al 22 de juliol). L'olianès, que el 2007 va tenir una lesió medul·lar que el va deixar en cadira de rodes, prendrà part en la prova aragonesa al volant d'un bugui Polaris RZR XT 900 i té previst ser també en les tres últimes proves del campionat d'Espanya de tot terreny.

El repte d'Isidre Esteve, el qual abans de la lesió va ser un brillant pilot motociclista de raids, és poder adaptar-se al nou coixí intel·ligent que ha estat desenvolupat per la Fundació Isidre Esteve. Es tracta de poder evitar les llagues que es va fer durant la participació en el Dakar 2009 provocades per les moltes hores que va haver d'estar assegut en cursa. Si s'aconsegueix una bona adaptació al coixí que ara s'ha dissenyat, Esteve pretén el retorn al ral·li Dakar en la que serà la propera edició, el mes de gener del 2013. El seu copilot en la Baja i en les curses que disputarà en els propers mesos amb el seu bugui és Txema Villalobos.

En la presentació del seu retorn a les curses, ahir al Museu Melcior Colet de Barcelona, Isidre Esteve va manifestar que "és una satisfacció poder retrobar-me amb el que ha estat el meu món durant tant anys. Em sento feliç de poder desenvolupar aquest coixí intel·ligent que, estic convençut, permetrà ajudar en el futur moltes persones".

La roda de premsa d'ahir, en la qual es van anunciar els detalls del nou projecte, va tenir la presència d'Ivan Tibau (secretari general de l'Esport), Josep Maria Lloreda (president de KH7) i Josep M. Cendra, director general de Polaris España. Els patrocinadors d'aquest projecte són Polaris, KH7. Burn i Doga.