El nou equip directiu de l'Esport Ciclista Manresà ja fa uns mesos que treballa sota la presidència de Ferran Molina i amb una junta de deu membres. Els propers sis anys portaran les regnes de la històrica penya fundada el 1935 i que no fa pas massa temps va celebrar, amb brillantor, els seus primer 75 anys de vida. Molina explica que "hem trobat l'entitat en bona salut, hi ha prop de 250 socis i el que volem és dinamitzar-la encara més. Hi ha gent jove a la directiva i volem que hi hagi més presència de proves de competició, i potenciar tant la BTT com el cicloturisme".

L'Esport Ciclista té uns acords de col·laboració amb els dos equips del Tomàs Bellès (Cannondale i Giant) i amb el Sala Sport Bike. "Hi ha molt d'ambient a la ciutat, en especial pel que fa a la BTT, amb una dotzena d'equips federats. Aquest gran número de ciclistes mostra que vivim un moment dolç".

De les col·laboracions que des d'ara es volen impulsar esmenta "la que volem tenir amb la Penya Ciclista Bovanista, entitat degana a Manresa, i amb la qual esperem poder fer actes conjunts. Ja hem parlat amb el seu president, Miquel Closa, i hi ha una predisposició molt bona".

Una de les prioritats urgents en opinió de la directiva de l'Esport Ciclista Manresà és la de tenir un local social estable, ja que l'espai que ocupa al Casal de les Escodines és provisional. "Estem en converses amb l'Ajuntament, i el diàleg que tenim és fluid".

En el que, per ara, no es pensa insistir és en el projecte del circuit urbà permanent, reivindicació que fa anys que els ciclistes manresans persegueixen: "l'ideal seria tenir aquest circuit, no en tenim pas cap dubte, però amb l'actual situació de crisi econòmica, entenem que des del consistori es vegi que no és el que urgeix més". En l'àmbit en què sí que es fan moltes gestions és en l'organitzatiu de competicions. Una d'elles és la prova del campionat de Catalunya de ciclocròs que es farà, després de molt temps, a la capital del Bages. Serà al mes de desembre i el que s'ha d'acabar de decidir és la ubicació: "mirem de fer-la a la zona dels Trullols, però si no qualla, l'alternativa podria ser el Congost".

Una de les grans novetats per al 2013 que està gairebé confirmada és que la Volcat del 2013, que és la Volta a Catalunya en BTT i que es fa per Setmana Santa, tingui com a punt d'inici i final Manresa. I hi ha en projecte també la creació d'una marxa cicloturista que ompli el buit de la Cor de Catalunya.