Els tres participants bagencs en els Jocs Paralímpics de Londres ja han fet cap a la capital britànica per participar en la cita més important de l´any en l´esport adaptat. Els germans Abel i Ignasi Ávila ja són uns veterans d´aquesta cita, ja que aquests seran els seus quarts Jocs Paralímpics. Enguany s´hi ajunta el Oriol Sellarés, de Monistrol de Montserrat, que farà de guia de l´atleta de Talavera de la Reia, Ricardo de Pedraza. Tots tres pertanyen a l´Avinent Manresa. A més, també hi serà l´esparreguerí Jordi Morales en tennis taula.

Els germans Ávila acumulen quatre medalles entre tots dos en els Jocs. A Sydney 2000, Abel va fer plata en els 800 metres i el seu germà va obtenir el mateix metall en els 4x400 metres; a Atenes 2004, el gran de la nissaga va endur-se el títol en la doble volta a la pista i en els darrers Jocs, a Pequín, va ser Ignasi qui va aconseguir la medalla de bronze en els 1.500.

En la competició londinenca, Abel participarà el proper dia 3 de setembre en les classificatòries dels 800 metres de la categoria T13, una prova molt selectiva en la qual l´accés a la final serà molt car. Tindrà un competidor important com serà el seu propi germà, que en aquesta ocasió dobla prova. Farà els 800 metres i el calendari també ha volgut que les classificatòries dels 1.500 siguin el mateix dia, unes al matí i les altres a la tarda, per la qual cosa serà una jornada complicada per a ell.

Per la seva banda, Oriol Sellarés acompanya a Ricardo de Pedraza que competirà en una de les categories de discapacitats visuals, la T11, el 5 de setembre. En cas d´obtenir la classificació per a la final, aquesta tindria lloc dos dies més tard, també a la nit.

Per la seva banda, Jordi Morales també afronta els seus quarts Jocs amb només 27 anys. La competició individual comença aviat per a ell, el proper 30 de setembre. Morales també sap què és aconseguir una medalla, ja que va ser bronze a Atenes 2004.