El català Joaquim Purito Rodríguez, de l'equip Katusha, va apuntalar el seu lideratge en apuntar-se la sisena etapa, amb un recorregut de 175 quilòmetres entre Tarassona i Jaca, amb arribada al port del Fuerte del Rapitán. Rodrí-guez ja havia avisat el dia abans que era una etapa que tenia marcada en vermell per fer-hi alguna cosa important i ahir en va treure una victòria parcial amb la qual, a més, va fer que Alberto Contador mostrés símptomes de flaquesa.

En el tram final de la jornada d'ahir, Froome, segon classificat del Tour, va llançar un atac demolidor que va deixar enrere Contador i Alejandro Valverde, que van perdre 18 i 10 segons a la línia de meta, respectivament. Rodríguez, però, va aguantar la seva roda i va endur-se el triomf d'etapa per només cinc segons de diferència.

Sky marca el ritme

La pujada final al Fuerte del Rapitán va venir marcada per l'asfixiant ritme de l'Sky. Quan el colombià Sergio Henao va perdre les forces, va agafar el relleu el seu compatriota Rigoberto Urán, que va dinamitar la cursa amb un atac espectacular que només van poder seguir el seu company i líder, Chris Froome, i un Purito Rodríguez que va fer bons els pronòstics i va guanyar el britànic gràcies a la seva velocitat i explosivitat.

Després de l'etapa, Rodríguez va indiciar que l'arribada era "preciosa" i que s'havia pujat a un ritme infernal que "s'assemblava més a un esprint que una aproximació al port". El català va admetre que havia vist Froome "una mica clavat i he atacat, tot i que no esperava que fluixegés Contador".

Per la seva banda, el madrileny va dir que ahir no havia tingut "una bona pujada", però que la pèrdua de segons havia estat "mínima". Segons ell, "ha passat que, a causa de les circumstàncies de cursa, m'he dit que havia d'arribar fins on poguéssim".