El gimnasta manresà Andreu Vivó ha perdut la vida de forma sobtada aquesta matinada de diumenge mentre realitzava esport a Collbaix. De 34 anys i olímpic en els Jocs de Sydney 2000, era un dels esportistes manresans amb més trajectòria internacional. El funeral tindrà lloc el proper dijous, 3 de gener, a les 10 del matí, a l'església de Crist Rei de Manresa.

Segons ha pogut saber Regió7, Vivó va sortir a córrer amb un company. Un cop a dalt del turó de Collbaix, el gimnasta es va començar a trobar malament i, en iniciar el descens, va caure desplomat. El company va alertar el SEM i li va practicar els primers auxilis, però Vivó no es va reanimar. Al ser un lloc poc accessible i de nit, el serveis mèdics van tardar en arribar i no va ser fins a la 1 de la matinada que el cos del gimnasta, ja sense vida, va ingressar a Sant Joan de Déu.

L'autòpsia, que es realitzarà aquest dimecres vinent, concretarà les causes concretes de la mort. A la tarda, el cos del gimnasta serà traslladat a la funerària Fontal i, l'endemà, serà enterrat.

Del Gimbe i el GYC, a l'elit

Nascut el 3 de febrer de 1978, Andreu Vivó va començar a practicar gimnàstica quan tenia cinc anys al gimnàs Gimbe de Manresa i, més tard, va seguir la seva formació al gimnàs Claret-GYC, també de la capital del Bages i ara ja desaparegut.

El manresà era un atleta que prometia i amb tant sols onze anys (1989) es va proclamar campió d'Espanya aleví per equips a Moratalaz, Madrid. Poc després va obtenir el títol de Campió d'Espanya individual i per equips autonòmics aleví (1990) i el primer lloc en paral·leles i el quart general del Torneig Internacional de Joves a Porto, Portugal (1991).

Aquests èxits li van obrir les portes, el 1992, del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat on va ingressar per formar part de forma estable de l'equip estatal de gimnàstica.

Una de les seves principals conquestes van ser l'or assolit en paral·leles i la plata en equips dels Jocs del Mediterrani de Bari, Itàlia, el 1997. L'any següent, 1998, va firmar el bronze en paral·leles a l'Europeu de Sant Petersburg.

El debut olímpic es va produir el 2000, en els jocs de Sydney, on va ser onzè tant en paral·leles com per euips. Aquell mateix any va rebre el Premi al Millor Esportista de Manresa, que ja se li havia concedit també l'any abans. En els següents, jocs, els d'Atenes 2004, no va ser seleccionat.

Altres fites destacades són el setè lloc del Mundial de Debrecen (Hongria), del 2002, el primer lloc per equips als Jocs del Mediterrani d'Almeria 2005 i el segon lloc en paral·leles a la prova de la Copa del Món de Cottbus (Alemanya), el 2007.

Consulta tot el palmarès d'Andreu Vivó, any a any