El pilot manresà Toni Elías continua lluny dels millors després de dues jornades de Gran Premi de Qatar. Ahir, en la sessió d'entrenaments lliures, només va poder ser dotzè, a 1,8 segons del millor temps, que va tornar a ser el del japonès Nakagami. És cert que les condicions del traçat no són bones, però no ho són per a tothom i ell no està trobant la manera de fer temps semblants als dels favorits per a la cursa de demà. Avui tindrà lloc la sessió d'entrenaments oficials i caldrà que evolucioni molt per poder arrencar des d'un bon lloc i, sobretot, per tenir possibilitats a la cursa.

Ahir, Nakagami va ser el millor en una jornada en què la pluja anava apareixent i desapareixent. L'aigua, juntament amb la sorra procedent del desert, provoca que la superfície sigui molt relliscosa i això provoca que els pilots no vulguin arriscar.

D'aquesta manera, tot i que va ser el millor, Nakagami no va rebaixar el temps aconseguit el dia anterior per més de mig segon i només va fer nou voltes per evitar qualsevol problema. Pol Espargaró, conservador, va acabar en una bona segona posició i en el mateix segon que els dos primers classificats va finalitzar el britànic Scott Redding. Quart, tot i que arriscant més que la resta, va quedar el barceloní Tito Rabat.

Emoció a la categoria reina

Ahir també es van fer dues sessions de la categoria de MotoGP i va quedar clar que Marc Márquez es troba en condicions de plantar cara als millors, almenys en les sessions de qualificació. Ahir, el pilot de Cervera va ser el millor en les dues tandes d'entrenaments, en la segona amb només una mil·lèsima d'avantatge respecte de Jorge Lorenzo. Dels dos primers dies ha quedat clar que Márquez es troba molt bé a Qatar i no és tan segur que passi el mateix amb el líder de l'equip i favorit per ser campió, segons les apostes. Dani Pedrosa s'ha mantingut en un segon terme durant els primers dies, no queda clar si per conservadorisme o perquè no acaba de trobar la manera de ser tan competitiu com el seu company d'equip.

L'altra sorpresa, tot i que no tant, ve donada pel britànic Cal Crutchlow amb una de les Yamaha satèl·lit. Els deu primers classificats, Márquez, Lorenzo, Crutchlow, Rossi, Dovizioso, Pedrosa, Bautista, Hayden, Smith i Bradl, van quedar classificats per a la sessió d'avui, en la qual hi haurà dos pilots més.

En Moto3, la lesió de Maverick Viñales el fa estar endarrerit i sembla que la victòria estarà entre Salom, Rins i Folger.