L'AVE du aquest matí a Madrid, on després de dinar hi ha cita al pavelló Fernando Martín de Fuenlabrada, que és situat a uns vint quilòmetres al sud de la capital. És un viatge que si se salda amb derrota, significarà el descens virtual a la LEB Or, tot i que encara manquin per jugar sis jornades més. Poder recuperar fins a la setzena plaça, guanyar tots els partits i que el Fuenlabrada els perdés gairebé tots, es convertiria en una carambola improbable. Tot i que a l'estiu poden passar moltes coses, situacions que podrien fins i tot repescar de l'hipotètic descens, perdre avui equival a baixar.

I per al partit d'avui, el Manresa té jugadors amb problemes físics per acabar d'enfosquir encara una mica més l'horitzó. La participació del veterà escorta Ferran Laviña, que precisament és exjugador del Fuenlabrada, és dubte per sobrecàrrega al múscul semimembranós de la cama esquerra, fet que no li va permetre entrenar-se ahir. Sí que podran jugar, encara que tots dos amb molèsties, Hanga i Nemanja Aleksandrov. L'hongarès continua amb una sobrecàrrega en el genoll que l'acompanya en aquest final de la temporada i el jugador serbi va rebre un cop al costat dret que li ha provocat una bursitis al trocanter del maluc. L'entrenador Ponsarnau afirma que "aquesta ha estat una setmana dolenta per les qüestions físiques que han aparegut amb el pas dels dies. No sabem si podrem disposar del Ferran, i les dificultats s'acumulen. Però jo no dubto de l'esperit competitiu ni del nivell de superació de l'equip. Tot i ser cuers, i de perdre molts partits, rarament ha estat per uns marcadors amplis. Voldria recordar que en la temporada passada, tot i que globalment va ser molt bona, hi ha haver moltes més pallisses en contra que no pas aquesta, crec que hem competit la majoria de dies".

L'entrenador admet que "aquest d'avui és un partit de caixa o faixa, si perdem ho tindrem encara més complicat. Però amb els jugadors no ho plantegem així, només que cal donar-ho tot, molta més estona seguida que en els darrers partits i no caure en el pànic. Tenim alguns dels nostres jugadors importants en un moment espès, però ara és vital mantenir la confiança".

Rob Kurz, una incorporació que ja ha fet el Fuenlabrada durant la segona volta, ha atorgat "cohesió" al conjunt madrileny, segons afirma un Ponsarnau que descarta també el "moment de forma de Gladyr i el joc amb una passada més que han incorporat en les últimes jornades que els dóna fruits".

Per la seva banda, Trifón Poch, entrenador del Fuenlabrada, afirma que "el Manresa és un equip amb molt de caràcter, que té un nivell d'esforç i resistència extraordinari per la situació en què es troba. L'hem de respectar moltíssim, i en cas contrari cometrem una errada important". La recepta per poder guanyar avui és, segons Poch, "que estiguem concentrats i jugar com un equip, com en els darrers dies, amb bones passades i encerts en els triples. Hem de ser generosos, cal saber buscar el company".

Per al Manresa, només hi ha un resultat bo, la victòria; a més donaria avantatge en l'average, atès que al Congost es va vèncer per 74-66. Perdre avui i per més de 8 punts seria una sentència més dura.