No està sent la millor manera de debutar, la de Toni Elías al Gran Premi de Qatar aquesta temporada. El manresà, que ja va deixar males sensacions en les tandes d'entrenaments lliures de dijous i divendres, va rebaixar ahir la diferència de gairebé dos segons que arrossegava respecte dels millors, però encara és a un segon i mig de Pol Espargaró, que és qui va aconseguir la primera pole de la temporada a última hora.

De fet, Elías va rondar durant tota la sessió en lloc proper al vint i no va fer mai la cara que pogués avançar. De cara a la cursa d'avui (19.20 hores) és complicat que es pugui pensar a ser més endavant, tot i que sí que seria possible entrar als punts, amb un lloc entre els quinze primers de la prova per mirar d'evolucionar la moto de cara a propers enfrontaments.

Espargaró derrota Nakagami

El vallesà Pol Espargaró va ser qui va quedar primer després de superar el japonès Takaaki Nakagami, que havia dominat tot el cap de setmana. Va ser en el darrer moment de la sessió oficial quan el pilot de l'equip Pons Kalex va superar la caiguda que havia tingut minuts enrere i va marcar el millor registre.

De fet, una bona part del mèrit s'ha d'adjudicar als seus mecànics, que van ser capaços de reparar la moto perquè pogués tornar a sortir. Aleshores era setè, però va superar tots els rivals i va aconseguir el primer lloc, tot i que en el tercer dels quatre parcials de la seva millor volta era tres dècimes més lent que Nakagami.

De tota manera, la cursa d'avui es preveu molt igualada perquè les diferències són escasses i, com sempre, el moment de la sortida serà transcendental. Mika Kallio completarà la primera línia i hi ha una sèrie de pilots de l'estat, com Simón, Terol i Rabat, que també aspiren a fer-ho bé.

En la categoria petita, Luis Salom va superar un Maverick Viñales ja molt recuperat de la mà lesionada i és qui sortirà des de la primera posició.